Rahkaisat Charlottet

Rahkaisat Charlottet

Herkullinen Charlotta näyttävinä annoksina vie kielen mennessään.
https://www.arla.fi/reseptit/rahkaisat-charlottet/

Tee näin:

Pohja
  • Kääri kakkupohjalevyistä ja vedelmahillosta tiukat kääretortut ja laita jääkaappiin odottamaan. Tarvitset sen verran kääretorttua, että saat leikattua 3 ohutta n. 0,5 cm siivua per annos.
Täyte
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vaniljakastike kevyeksi vaahdoksi. Sulata liivate ja valuta se ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon. Nostele lopuksi vaahdon joukkoon rahka.
Kokoaminen
  • Leikkaa kääretortuista ohuita siivuja 3 kpl per annos. Asettele kääretorttuviipaleet ja vaahto sylinterivuokiin (tai annoslaseihin) niin, että päällimmäiseksi jää siivu kääretorttua. Laita vaahtokerroksiin tuoreita vadelmia. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Kakkupohjia
Vadelmahilloa
Tuoreita vadelma 5 per annos
800 g
Vaniljakastiketta
8 dl
Liivatelehtiä
5