Rahkahyytelö

Rahkahyytelö

20 minuuttia
Rahkahyytelö on ihana jälkiruoka, joka syntyy käden käänteessä. Ihastu rahkahyytelön vaniljaiseen makuun!
https://www.arla.fi/reseptit/rahkahyytelo/

Tee näin:

  • Valmista rahkahyytelö liottamalla ensin liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  • Vaahdota kerma kevyesti (ota ennen vaahdottamista 3 rkl kermaa talteen).
  • Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata kattilassa. Jäähdytä talteen otetulla kermatilkalla.
  • Kaada liivate rahkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon, kaada seos tarjoiluastiaan ja peitä kelmulla. Laita rahkahyytelö jääkaappiin hyytymään yön yli.
  • Koristele rahkahyytelö suklaarouheella ja kermavaahdolla ennen tarjoilua.
  • Tarjoa rahkahyytelö marjojen kera.
Valmis!

Ainekset

Liivatelehtiä
4
1 kg
Sokeria (n. 1,25 dl)
100 g
Vaniljasokeria
1½ rkl
5 dl
Koristeluun
Vispikermaa
Suklaarouhetta
Lisäksi
Punaisia marjoja, kokonaisena tai soseena
500 g