Puustipirtin kinkkupiirakat

Puustipirtin kinkkupiirakat

50 minuuttia
Nämä kinkkupiirakat ovat herkullisia ja ruokaisia! Hemmottele itseäsi tai vieraita maukkailla piirakoilla.
https://www.arla.fi/reseptit/puustipirtin-kinkkupiirakat/

Tee näin:

Pohja
  • Aloita valmistamaan kinkkupiirakat sulattamalla voi isossa kattilassa. Anna jäähtyä, sekoita joukkoon suola ja kermaviili.
  • Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  • Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteä, käsistä irtoava pallo.
Kinkku-paprikatäyte
  • Kuullota pannulla pienen voinokareen kanssa kuutioiksi pilkotut paprikat ja lisää suikaloitu kinkku.
  • Paista sen verran, että kinkkusuikaleet irtoavat toisistaan ja lisää pannulle tuorejuustot.
  • Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa kinkun joukkoon.
Kinkku-sipulitäyte
  • Silppua sipuli ja kuullota voissa pannulla kullan keltaiseksi, lisää suikaloitu kinkku.
  • Paista miedolla lämmöllä, kunnes kinkkusuikaleet irtoavat toisistaan ja lisää joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste.
  • Sekoittele, kunnes tuorejuusto on sulanut.
Kinkkupiirakat
  • Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla ympyröitä.
  • Taikinan voi myös jakaa paloiksi ja pyöritellä palloiksi ja painella ne voideltujen peltien syvennyksiin.
  • Pellit kannattaa muistaa voidella. Lusikoi täyte pohjiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

Tämä resepti on Puustipirtti-blogin Nooralta!

Ainekset

Pohjataikina
2
Suolaa
1½ tl
100 g
Rouheisia sämpyläjauhoa
2 dl
Hiivaleipäjauhoja
5 dl
Leivinjauhetta
3 tl
Kinkku-paprikatäyte
Kinkkua
200 g
Keltainen paprika
1
Punainen paprika
1
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Kinkku-sipulitäyte
Kinkkua
200 g
Sipuleita
2
Mustapippuri -tuorejuustoa
200 g
Castello® Wästgöta
1,5- 2 dl