Puustipirtin kinkkupiirakat

Puustipirtin kinkkupiirakat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Nämä kinkkupiirakat ovat herkullisia ja ruokaisia! Hemmottele itseäsi tai vieraita maukkailla piirakoilla.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 24 kpl

Pohjataikina

Kinkku-paprikatäyte

  • 200 g kinkkua
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 pkt (400 g) Arla Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa

Kinkku-sipulitäyte

  • 200 g kinkkua
  • 2 sipulia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 pkt (200 g) Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5- 2 dl Castello Daringly Different Monastery -juustoa

Tee näin:

Tee näin:

Pohja: Sulata isossa kattilassa voi ja anna jäähtyä, sekoita joukkoon suola ja kermaviili. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kiinteä, käsistä irtoava pallo. Kinkku-paprikatäyte: Kuullota pannulla pienen voinokareen kanssa kuutioiksi pilkotut paprikat ja lisää suikaloitu kinkku. Paista sen verran, että kinkkusuikaleet irtoavat toisistaan ja lisää pannulle tuorejuustot. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa kinkun joukkoon. Kinkku-sipulitäyte: Silppua sipuli ja kuullota voissa pannulla kullan keltaiseksi, lisää suikaloitu kinkku ja mustapippurirouhe. Paista miedolla lämmöllä, kunnes kinkkusuikaleet irtoavat toisistaan ja lisää joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste. Sekoittele, kunnes tuorejuusto on sulanut. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla ympyröitä. Taikinan voi myös jakaa paloiksi ja pyöritellä palloiksi ja painella ne voideltujen peltien syvennyksiin. Pellit kannattaa muistaa voidella ;) Lusikoi täyte pohjiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki

Tämä resepti on Puustipirtti-blogin Nooralta!