Purkkikakku

Purkkikakku

50 minuuttia
Tässä on kyllä ihanin purkkikakku ikinä! Purkkikakku on kiva tapa tarjoilla suussa sulava herkku vaikkapa piknikillä.
https://www.arla.fi/reseptit/purkkikakku/

Tee näin:

Kakkupohja
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Voitele ja jauhota kooltaan n. 30x40 cm korkeareunainen uunipelti (voit myös käyttää leivinpaperia).
  • Sulata voi. Lisää sulan voin joukkoon maito ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe ja siiviliöidyt jauhot keskenään. Lisää voi ja maito jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus
  • Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella tai yleiskoneessa keskinopeudella kuohkeaksi ja sileäksi massaksi. Lisää tomusokeri pienissä osissa joukkoon, vatkaa.
  • Lisää lopuksi vaniljauute (ja halutessasi elintarvikeväri, voi myös jättää pois) ja sekoita kunnes seos on täysin tasaista.
  • Tarkista koostumus: voit lisätä pienen tilkan vettä tai hieman lisää tomusokeria jos haluat löysemmän tai jämäkämmän kuorrutteen. Pursottaessa kuorrutteen pitäisi olla melko jämäkkää.
  • Nostele valmis kuorrute pursotinpussiin ja laita pussi hetkeksi aikaa jääkaappiin viilenemään.
Purkkikakut
  • Leikkaa muotin avulla pikkukakkuja hieman jäähtyneestä mokkapalapohjasta. Muotin on oltava aavistuksen pienempi kuin lasipurkin suuaukko.
  • Tarvitset muutaman kannellisen lasipurkin, johon koota purkkikakut.
  • Aseta mokkapalapohjasta leikkaamasi pikkukakku lasipurkin pohjalle. Pursota päälle cupcake-kuorrutetta ja ripottele värikkäitä strösseleitä. Lisää toinen samanlainen kerros ja laita kansi kiinni.
  • Sido lusikka purkin kylkeen kivalla narulla tai vaikkapa kauniilla washi-teipillä.
Valmis!
Vinkki

Purkkikakku säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ainekset

Kakkupohja
150 g
1½ dl
Kananmunia
3
Sokeria
3 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kaakaojauhetta
¾ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vehnäjauhoja
4 dl
Kuorrutus
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
Tomusokeri
9 dl
Vaniljauutetta
¾ tl
Mieleistäsi elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita
Mokkapalat
30 minuuttia
Mokkapalat
(132)
Mokkapalakakku
2 tuntia
Mokkapalakakku
(13)
Cookiedough-mokkapalat
40 minuuttia
Cookiedough-mokkapalat
(41)