Punajuurismoothie

Punajuurismoothie

10 minuuttia
Miltä kuulostaisi ruokaisa punajuurismoothie herkullisena lounasvaihtoehtona? Punajuuren ja hedelmien yhdistäminen tekee smoothiesta raikkaan ja herkullisen vaihtoehdon esimerkiksi välipalaksi.
https://www.arla.fi/reseptit/punajuurismoothie/

Tee näin:

Punajuurismoothie
  • Kuutioi punajuuri ja sekoita se blenderissä maidon, marjojen, sitruunan, inkiväärin ja hunajan kanssa.
  • Soseuta kiivi kahden lasin pohjalle. Kaada smoothie kiivin päälle ja tarjoile välittömästi.
Valmis!
Vinkki

Keitettynä punajuuri muuttuu makeaksi ja hieman maanläheiseksi, antaen ihanaa väriä smoothieen. Punajuuren keittäminen tai höyryttäminen on paras tapa käyttää sitä tällaisessa reseptissä. Nämä menetelmät pehmentävät punajuurta, jotta se sekoittuu sileästi ja säilyttää luonnollisen makeutensa ja kosteutensa, mikä tekee kermaisen smoothien saamisesta helpompaa.

Vinkki

Puhdista punajuuri ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi nopeuttaaksesi kypsennysprosessia.

Ainekset

Punajuurismoothie
Keitetty punajuuri
1
2½ dl
Pakastettuja vadelmia ja mustikoita
225 g
Sitruuna, mehu ja hienoksi raastettu kuori
1
Tuoretta inkivääriä, hienoksi raastettuna
½ rkl
Hunajaa
1 rkl
Kiiviä
1 - 2
Lisää herkullisia ideoita
Ananassmoothie
10 minuuttia
Ananassmoothie
(3)
Kaurasmoothie
15 minuuttia
Kaurasmoothie
(0)
Pinaattismoothie
5 minuuttia
Pinaattismoothie
(18)

Kokeile punajuurismoothietamme kiivin ja marjojen kera

Täydellinen yhdistelmä punajuurta, marjoja ja hedelmiä, meidän punajuurismoothiemme vadelmilla ja mustikoilla on yhtä värikäs kuin se on herkullinen. Tummanpurppuran smoothie kerroksittain kirkkaanvihreän kiivisoseen päällä yhdistää sekä rakenteita että makuja. Maanläheinen punajuuri tarjoaa vankan makupohjan, jota keventävät hedelmäiset lisäykset. Valmista se nopeaksi aamiaiseksi tai välipalaksi menossa, tai tarjoile se viikonloppubrunssilla. Nautitpa sitä miten tahansa, olemme varmoja, että rakastat tätä kiivi- ja punajuurismoothieta.

Pirteä ja kirkkaanvihreä kiivin twisti luo raikkautta

Herkullisen kirpeä kiivikerros lasin pohjalla tuo ilahduttavan pirteän maun. Se ei ainoastaan lisää raikasta kirpeyttä, vaan myös ihanaa tekstuurikontrastia pehmeydellään ja hieman rapeilla siemenillään. Kirkas, aurinkoinen maku leikkaa kermaisen smoothien läpi, tuoden keveyttä ja ripauksen eksoottista raikkautta. Tämä kiivikerros varmistaa, että jokainen siemaus sisältää kirpeän räjähdyksen yhdistettynä kermaiseen pohjaan.

Inkiväärin ja hunajan ihastuttavasti tasapainottama smoothie

Tämä smoothie on ihana sekoitus mehukkaita marjoja ja raikasta kiiviä, mutta siinä ei ole kaikki. Sen erityisen erikoiseksi tekee tuore inkivääri ja hunajan häivähdys, jotka luovat upean makean ja mausteisen makuprofiilin. Tuore inkivääri antaa smoothielle voimakkaan ja melkein pirteän maun, tuoden mausteisen potkun, joka miellyttävästi viipyy kielellä. Maukkaan harmonian luomiseksi hunaja tuo mukanaan makeuden purkauksen, tuloksena on smoothie, joka on sekä kirpeä että maanläheinen ripauksella makeutta.

Rakastatko inkiväärin mausteista potkua smoothieissasi? Silloin suosittelemme kokeilemaan myös makeaa mango-banaanismoothietamme inkiväärillä, mansikka-inkivääri-banaanismoothietamme tai vihreää pinaatti- ja inkiväärihedelmäsmoothietamme.

Lisää oma twistisi

Vaikka vadelmat ja mustikat ovat herkullisia tässä punajuurismoothiessa, voit kokeilla myös mansikoita, karhunvatukoita tai sekoitusta lempimarjoistasi. Klassinen lisäys on vihreät, kuten pinaatti tai lehtikaali, jotka hieman muuttavat sen makua tasapainottamaan marjojen makeutta ja punajuuren maanläheisyyttä.

On herkullista tarjota smoothie kulhossa. Tarjoile smoothie kulhossa, sekoita joukkoon kiivisose, ja lisää päälle lempitoppingsisi, kuten rapeaa granolaa, viipaloituja hedelmiä sekä jyviä tai siemeniä.