Kaurasmoothie

Kaurasmoothie

15 minuuttia
Nauti jäisen kylmästä lasillisesta mustikalla maustettua kaurasmoothieta esimerkiksi aamupalaksi, tai raikkaana välipalana.
https://www.arla.fi/reseptit/kaurasmoothie/

Tee näin:

Kaurasmoothie
  • Keitä kaurahiutaleita ja maitoa 3 minuuttia sekoittaen. Anna jäähtyä täysin.
  • Laita seos tehosekoittimeen ja lisää loput ainekset. Sekoita pitkään, kunnes seos on täysin sileää.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla on tuoreita mustikoita, voit käyttää niitä myös pakastettujen sijaan. Ne tuovat juomaasi hieman voimakkaamman marjan maun. Tässä tapauksessa suosittelemme lisäämään seokseen enemmän jääpaloja. Sekoittamalla ne muiden ainesosien kanssa voit varmistaa, että smoothie jäähtyy ja saa tunnetun paksun, sileän rakenteensa.

Vinkki

Käyttämäsi hunajan tyyppi voi vaikuttaa smoothiesi makuun. Akasiahunaja sisältää hienostuneita kukkaisia vivahteita vaniljan häivähdyksellä, kun taas tattarihunaja tarjoaa vahvemman, täyteläisemmän maun. Valitse hunaja, joka parhaiten vastaa makumieltymyksiäsi.

Vinkki

Ainesosien kerrostaminen on tärkeää tehosekoittimesi käyttöiän pidentämiseksi. Aloita nesteillä pohjalla, seuraa sitten kermaisilla ainesosilla, kuten jogurtilla. Lisää lopuksi päälle pakastetut ainekset. Näin varmistat, ettet rasita tehosekoitintasi liikaa käsitellessäsi kovia, pakastettuja hedelmiä ja vihanneksia.

Ainekset

Kaurasmoothie
Kaurahiutaleita
½ dl
1 dl
3 dl
Pakastettuja mustikoita
2 dl
Hunajaa
1 rkl

Nauti herkullisesta mustikkasmoothiesta kauran kera

Hemmottele makunystyröitäsi herkullisella mustikkasmoothiella kauran kera. Ainesosien yhdistelmä tarjoaa ihastuttavan fuusion sekä makuja että rakenteita, jolloin voit täysin omaksua tämän virkistävän ja tyydyttävän makukokemuksen. Lisäämällä kauraa smoothieen tuot mukaan aimo annoksen sydämellisiä ja ravitsevia elementtejä, jotka sopivat uskomattoman hyvin mehukkaiden mustikoiden kanssa. Joten nauti sileästä, samettisesta koostumuksesta, jonka kaura, maito ja kermainen jogurtti tuovat.

Kirpeät mustikat, mieto jogurtti ja makea hunaja

Täydellisen pyöristetyn makuelämyksen kannalta olisi vaikea löytää parempaa ainesosien yhdistelmää. Mustikat tuovat luonnollista makeutta ja mietoa kirpeyttä, kun taas makea hunaja infusoi sekoitukseen kukkaista, sokerista olemusta. Jogurtin mieto maku ei koskaan peitä muita makuja, mutta se tuo silti esiin hienostuneemman kirpeän vivahteen, joka pyöristää makuprofiilin erinomaisesti. Ainekset on huolellisesti valittu täydentämään toisiaan, tuloksena kirpeä, makea ja täyttävä smoothie.

Ihanan paksu ja kermainen aamiaissmoothie

Paksu ja kermainen aamiaissmoothie tuo iloa aamun ensi hetkiin. Salaisuus sileän juoman luomiseen piilee pakastemarjojen ja jääpalojen käytössä, mikä johtaa paksuun, jäiseen rakenteeseen. Koska marjat ovat pakastettuja, ne eivät ole yhtä vetisiä kuin tuoreet, mikä johtaa erittäin toivottuun paksuun ja kermaiseen smoothieen. Sekoitettu kaura tuo samettisen sileän rakenteen, kun taas jogurtti lisää rikasta kermaisuutta. Yhdistämällä jogurttia ja kauraa, smoothiesta muodostuu ihana tunne, joka halaa makuaistiasi jokaisella siemauksella.

Kokeile muita marjoja

Kokeile muita marjoja kaurasmoothieesi! Mikset antaisi juomallesi makeampaa twistiä korvaamalla mustikat mansikoilla? Näin lisäät juomaasi ihanaa, kirkasta ja hedelmäistä makua. Jos etsit lisää monimutkaisuutta, vadelmat tarjoavat hienon tasapainon makeuden ja kirpeyden välillä. Niillä on mieto kirpeä maku, joka sopii täydellisesti yhteen hunajan yleisen makeustason kanssa. Ehkä haluat pitää värin tummana. Tässä tapauksessa karhunvatukat antavat upean syvän violetin sävyn, joka on suorastaan lumoava katsella. Niiden makeudessa on myös hienovarainen maanläheinen nuotti, joka täydentää kauran mietoa maanläheistä makua. Kuulostavatko kaikki nämä vaihtoehdot houkuttelevilta? Valitse sitten mikä tahansa haluamasi yhdistelmä erilaisia marjoja – sinulla on viimeinen sana smoothiessasi!

Etsitkö lisää uskomattomia marjapohjaisia smoothieita? Kokeile banaani-mustikkasmoothietamme, makeaa mansikka-banaanismoothieta tai punajuurismoothieta kiivin, vadelmien ja mustikoiden kanssa.