Prinsessakakku

Prinsessakakku

Arvioi

(4)

Prinsessakakku on perinteinen kahvipöydän leivonnainen, mutta myös romanttinen herkku tarjottavaksi vaikkapa ystävänpäivänä!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Kuorrutus

  • 3 dl Arla kuohukermaa
  • 1 valmis levy marsipaania
  • tomusokeria
  • marsipaaniruusuja

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 °C:een. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø n. 24 cm). Vaahdota sokeri ja kananmunat kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti, ennen kuin kumoat kakun ritilälle. Ota marsipaanilevy pakkauksessaan huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita maito, kerma, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja ensimmäiset kuplat nousevat. Ota kattila pois liedeltä. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liivatteet pois vedestä ja puristele vesi pois. Liuota liivatteet lämmitettyyn kermaan. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet. Laita kattila kylmään veteen jäähtymään ja sekoittele täytettä välillä. Vaahdota kerma ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon. Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Ylimmän kerroksen tulisi olla noin 1 cm paksuinen. Aseta alin kerros vadille ja sivele päälle puolet täytteestä. Laita päälle toinen kakkupohjakerros ja loput täytteestä. Jätä täytekerros hieman korkeammaksi kakun keskeltä, jotta pinnasta tulee hieman kaareva. Aseta päällimmäiseksi ylin kakkupohjakerros. Sivele kakun pinnalle ja reunoille hieman kermavaahtoa. Jätä myös kermavaahtokerros hieman korkeammaksi keskeltä. Asettele päällimmäiseksi marsipaanilevy ja leikkaa ylimääräiset kulmat pois. Koristele tomusokerilla ja marsipaaniruusulla.