Porkkana-raejuustoleipä

Porkkana-raejuustoleipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Porkkana-raejuustoleivät ovat osa terveellistä aamiaista. Raejuusto tuo leipiin raikkautta ja pehmeyttä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 20 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl haaleaa vettä
  • 4 dl porkkanaa hienoksi raastettuna
  • 250 g Arla raejuustoa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl grahamjauhoja
  • 13 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon, kaada vesi päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee veteen. Lisää porkkanaraaste, raejuusto, suola, öljy ja suurin osa jauhoista. Sekoita ainekset keskenään ja vaivaa taikinaa hieman. Taikina saa olla melko löysää ja notkeaa. Anna nousta liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 °C:een. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa hetki. Jaa taikina puoliksi ja muotoile kumpikin osa paksuksi tangoksi. Jaa tangot 10 osaan ja asettele palaset uunipellille vieretysten sisarussämpylöiden tapaan. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilän päällä.

Lisää herkullisia ideoita