Sianlihaa (kylki kamaralla)
|
1000 g |
---|---|
Sormisuolaa
|
1 rkl |
Valkosipulinkynttä
|
2 kpl |
Tuoretta timjamia
|
1 ruukku |
Tuoretta persiljaa
|
1 ruukku |
Sitruunaa (kuoret hienoksi raastettuina)
|
2 kpl |
Kuivaa omenasiideriä
|
2 dl |
25 g | |
3 dl |
Kirsikkatomaatteja
|
|
---|---|
Rucolaa
|
Tämä klassinen italialainen ruokalaji on tarpeeksi yksinkertainen valmistettavaksi viikonloppulounaalle ja tarpeeksi juhlava illanistujaisiin tai juhlapyhiin. Paistetut perunat ja vihreä salaatti tekevät ateriasta täydellisen.
Porchetta on maultaan ja ulkonäöltään niin herkullinen, ettei se tarvitse kaverikseen hienoa lisuketta. Yksinkertaiset paahdetut perunat, joiden ulkopinta on rapea ja sisäpinta kuohkea, sopivat täydellisesti. Jos kuitenkin haluat jotain, joka nostaa makua vielä yhden pykälän verran korkeammalle, ihana teelusikallinen maustettua sinappia tekee tehtävänsä - tai mikset lisäisi klassista italialaista mostardaa (keitettyjä omenoita sinapin kanssa sekoitettuna)?