&format=jpg)
Porchetta

Tee näin:
Porchetta
Porchetta Q&A
Porchetta on yhtä ihanaa huoneenlämpöisenä kuin kuumanakin. Siitä saa myös loistavan voileivän, kun siivu porchettaa sivellään kerroksella karpalokastiketta tai sinappia, ja sen päälle laitetaan rapea romaine-salaattilehti. Porchetan voi myös lämittää uudelleen. Aseta viipaleet uunivuokaan, pirskota päälle hieman vettä ja peitä vuoka tiiviisti foliolla. Lämmitä uunissa 160 °C:ssa 15 minuuttia.
Porchettan sisälämpötilan pitäisi saavuttaa 80 °C. Paista porchettaa aluksi 120 asteessa ja myöhemmin vielä 10 minuuttia 250 asteessa.
Ehdottomasti. Liian kypsennetty porchetta muuttuu sitkeäksi ja kuivaksi. Jos sisälämpötila ei ole vielä tarpeeksi kuuma, mutta ulkokuori näyttää olevan vaarassa palaa, laita pinnalle folio estämään pinnan palaminen.
Porchetta on kypsennettävä kattamattomana, ja sinun on varmistettava, että kamara on täysin kuiva ennen uuniin laittamista. Muussa tapauksessa se pikemminkin höyrystyy kuin paahtuu, eikä sille tällöin muodostu rapeaa ulkokuorta.
Aseta porsaanliha leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä täyte tasaisesti lihan päälle ja kääri possunliha rullalle. Käännä sitten kamara liharullan pinnalle kamaran ulkopinta ulospäin. Kiinnitä porhetta teurastusnarulla ja aseta se saumapuoli alaspäin paistinpannuun.
Ainekset
Porchetta
Sianlihaa (kylki kamaralla)
|
1000 g |
---|---|
Sormisuolaa
|
1 rkl |
Valkosipulinkynttä
|
2 |
Tuoretta timjamia
|
1 ruukku |
Tuoretta persiljaa
|
1 ruukku |
Sitruunaa (kuoret hienoksi raastettuina)
|
2 |
Kuivaa omenasiideriä
|
2 dl |
25 g | |
Kuohukermaa
|
3 dl |
Tarjoiluun
Kirsikkatomaatit
|
|
---|---|
Rucola
|
Porchetta on luotettava ruokalaji erikoistilaisuuksiin
Tämä klassinen italialainen ruokalaji on tarpeeksi yksinkertainen valmistettavaksi viikonloppulounaalle ja tarpeeksi juhlava illanistujaisiin tai juhlapyhiin. Paistetut perunat ja vihreä salaatti tekevät ateriasta täydellisen.
Hämmästyttäviä tarjoiluvinkkejä
Porchetta on maultaan ja ulkonäöltään niin herkullinen, ettei se tarvitse kaverikseen hienoa lisuketta. Yksinkertaiset paahdetut perunat, joiden ulkopinta on rapea ja sisäpinta kuohkea, sopivat täydellisesti. Jos kuitenkin haluat jotain, joka nostaa makua vielä yhden pykälän verran korkeammalle, ihana teelusikallinen maustettua sinappia tekee tehtävänsä - tai mikset lisäisi klassista italialaista mostardaa (keitettyjä omenoita sinapin kanssa sekoitettuna)?