Pistaasikolakaramellit

Pistaasikolakaramellit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Suolaiset pistaasipähkinät makeissa kolakaramelleissa luovat vastustamattoman makuelämyksen. Valmista vieraille tarjottavaksi tai ihan vain omaksi iloksi!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 60 kpl

  • 100 g Arla Meijerivoita laktoositon Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl paahdettuja, suolattuja pistaasipähkinöitä kuorineen
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita voi, kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta noin 15-30 minuuttia, kunnes lämpömittari näyttää 124 astetta tai kun taikina on saanut kullanruskean värin. Sekoita seosta silloin tällöin kuumennuksen aikana. Kuori ja hienonna pähkinät karkeaksi muruksi. Lisää pähkinät ja vaniljasokeri taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille. Anna jäähtyä ja leikkaa levy pieniksi paloiksi.

Vinkki

Vinkki! Testaa oikea keittoaste kaatamalla muutama pisara seosta jääkylmään veteen. Yritä muotoilla seoksesta pallo. Jos onnistut, taikina on valmis.