Pistaasikolakaramellit

Pistaasikolakaramellit

Suolaiset pistaasipähkinät makeissa kolakaramelleissa luovat vastustamattoman makuelämyksen. Valmista vieraille tarjottavaksi tai ihan vain omaksi iloksi!
https://www.arla.fi/reseptit/pistaasikolakaramellit/

Tee näin:

  • Sekoita voi, kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta noin 15-30 minuuttia, kunnes lämpömittari näyttää 124 astetta tai kun taikina on saanut kullanruskean värin. Sekoita seosta silloin tällöin kuumennuksen aikana. Kuori ja hienonna pähkinät karkeaksi muruksi. Lisää pähkinät ja vaniljasokeri taikinaan. Kaada taikina leivinpaperille. Anna jäähtyä ja leikkaa levy pieniksi paloiksi.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Testaa oikea keittoaste kaatamalla muutama pisara seosta jääkylmään veteen. Yritä muotoilla seoksesta pallo. Jos onnistut, taikina on valmis.

Ainekset

100 g
2 dl
Sokeria
3 dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Paahdettuja, suolattuja pistaasipähkinöitä kuorineen
2 dl
Vaniljasokeria
1 tl