Piparminttu-puolukkajuustokakku

Piparminttu-puolukkajuustokakku

Arvioi

(2)

Kirpakka puolukkainen juustokakku saa lisämakua piparmintusta. Herkullinen vaihtoehto juhlapöytään!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Puolukkakiisseli

  • 1 dl puolukkasurvosta
  • 1½ dl vettä
  • ¼ dl sokeria
  • ¾ rkl perunajauhoja

Täyte

  • 2 dl Arla Luomu kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • muutama tippa piparminttuaromia
  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl kuumaa vettä

Koristeluun

  • raastettua valkosuklaata

Tee näin:

Tee näin:

Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Lisää kattilaan puolukkaa survottuna, kylmää vettä, sokeria ja perunajauhoja. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna liedellä. Sekoita kiisseliä koko ajan. Kun sen pinnalle nousee muutama kupla, nosta kattila liedeltä äläkä sekoita sitä enää. Ripottele kiisselin pintaan sokeria ja anna sen jäähtyä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokerit ja piparminttuaromi keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada seos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää sitten seos kermavaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle. Lusikoi pinnalle puolukkakiisseliä ja marmoroi pinta haarukalla. Peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Koristele kakku valkosuklaalastuilla.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.