Jouluinen Prinsessakakku

Jouluinen Prinsessakakku

Jouluinen prinsessakakku on juhlallinen tarjottava kahvipöydässä. Se sopii hyvin myös itsenäisyyspäivän juhliin ja pikkujouluihin.
https://www.arla.fi/reseptit/piparkakunmakuinen-prinsessakakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (ø noin 24 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Hienonna kohmeiset mustaherukat sauvasekoittimella hienoksi. Lisää marjasurvos ja vesi kattilaan, kuumenna lisää sokeri ja keitä hilloa noin 10 min. miedolla lämmöllä ja anna hillon tekeytyä seuraavaan päivään. Leikkaa kakku kolmeen osaan, voit hiukan ohentaa levyjä reunoilta, saat helpommin pyöreän muodon, kostuta ja levitä kakkupohjalle ensin mustaherukkahilloa ja sen päälle Piparkakkurahkaa jatka näin kerros kerrokselta, kostuta myös päälimmäinen kerros. Muotoile kakkua hiukan kauniin pyöreäksi. Päällystä kakku piparkakkurahkalla. Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla pyöreäksi levyksi, nosta kakun päälle ja tasoita reunat.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte 1
Pakaste mustaherukoita
200 g
Hillosokeria
noin 1½ dl
Vettä
1 tl
Täyte 2
Omenamehua kostutukseen
reilu 1 dl
3 prk
Kuorrute
Valkoista sokerimassaa tai marsipania
1 pkt