Pinaattismoothie inkiväärillä

Pinaattismoothie inkiväärillä

15 minuuttia
Ihanan vihreä pinaattismoothiemme maistuu aamiaisella tai kevyenä, herkullisena välipalana. Siinä on kaunis kirkkaanvihreä väri ja selkeä makeus avokadosta ja mangosta, jota tasapainottavat maanläheinen pinaatti ja raikas inkivääri.
https://www.arla.fi/reseptit/pinaattismoothie-inkivaarilla/

Tee näin:

Pinaattismoothie inkiväärillä
  • Kuori, poista kivi ja pilko avokado paloiksi. Sekoita kaikki smoothien ainekset tehosekoittimessa.
  • Kaada laseihin ja tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Kun käytät tuoretta avokadoa smoothiessa, haluat sen olevan täydellisen kypsä ja pehmeä. Kypsyyden määrittämiseksi purista avokadoa varovasti ilman liiallista painetta. Kypsä avokado tuntuu hieman pehmeältä painettaessa, mutta sen ei tulisi olla muussaantunutta. Jos se tuntuu hyvin kiinteältä, se saattaa tarvita muutaman päivän kypsyäkseen huoneenlämmössä. Voit myös tarkastella sen ihoa. Useimmat avokadot muuttuvat tumman purppuranvärisiksi ja melkein mustiksi kypsyessään, ja yleensä iho tulisi olla virheetön ilman syviä halkeamia tai arpia. Voit myös varovasti irrottaa avokadon yläosan kantaa. Jos se irtoaa helposti ja alla on vihreää, avokado on kypsä. Jos alue on ruskea, avokado on ylikypsä. Kuitenkin, jos kanta vastustaa irrottamista, avokado ei ole vielä kypsä.

Ainekset

Pinaattismoothie inkiväärillä
Kypsä avokado
1
Pakastettua mangoa
2 dl
3 dl
Tuoretta inkivääriä, raastettuna
½ tl
Tuoretta pinaattia
40 g
Koristelu
Krassia, mahdollisesti ½ rasiaa
Lisää herkullisia ideoita
Vihersmoothie
5 minuuttia
Vihersmoothie
(25)
Terveellinen vihersmoothie
15 minuuttia
Terveellinen vihersmoothie
(0)
Pinaattismoothie
5 minuuttia
Pinaattismoothie
(18)

Nauti kirkkaanvihreästä pinaattismoothiesta ripauksella inkivääriä

Vihreät smoothiet ovat erittäin suosittuja, ja me ymmärrämme miksi! Pinaatti-hedelmäsmoothiemme yhdistää kirkkaanvihreät pinaatinlehdet ja avokadon makean, trooppisen pakastemangon kanssa. Maidon kanssa sekoitettuna saat kermaisen koostumuksen, joka täydentää avokadon ja mangon makuja. Maito korostaa hedelmien luontaista makeutta, mahdollistaen tasapainoisen maun, joka ei ole liian makea eikä mauton. Täydellinen virkistävään aamiaiseen tai keskipäivän herkulliseen välipalaan, sen eloisa väri ja rikas, sileä rakenne tarjoavat kaiken mitä etsit.

Makea mango yhdistettynä mietoon ja kermaiseen avokadoon

Paksu ja kermainen smoothie on mitä useimmat ihmiset etsivät virkistävässä aamiaisessa tai välipalassa. Ja juuri tämän saat pakastemangon ja kypsän avokadon ansiosta! Molemmat hedelmät ovat herkullisen makeita, mangossa on trooppisia sävyjä ja avokadossa mieto, rikas maku. Avokadon lihaisa rakenne yhdistettynä pakastemangon etuihin tuloksena on herkullisen paksu smoothie.

Kokeile toista vihreää smoothieta pinaatilla ja mangolla meidän lehtikaali-hedelmäsmoothiemme kanssa, tai tutustu mangon trooppisiin sävyihin makeassa banaani-mangosmoothiessa.

Inkiväärin lempeä mausteisuus

Makea avokado ja mango kaipaavat tasapainoa, ja tässä kohtaa astuu esiin inkivääri. Siinä on hienoista mausteisuutta, joka tuo lämpimän, aromaattisen monimutkaisuuden leikkaamaan avokadon ja mangon rikkauden läpi. Pinaatin luontaisesti maanläheinen ja hieman karvas maku saa pirteän potkun inkivääristä, luoden tasapainoisemman pinaatti-hedelmäsmoothien tinkimättä mausta. Inkivääri vahvistaa makua ja yhdistää kermaiset ja maanläheiset elementit, varmistaen, että jokainen siemaus on yhtä kiehtova kuin se on maukas. Koe siis, kuinka helposti tuore inkivääri voi muuttaa smoothiesi virkistäväksi herkuksi potkulla. Se on täydellinen niille, jotka etsivät harmonista juomaa erilaisilla makuvivahteilla.

Lisää muita hedelmäisiä makuja eri hedelmillä

Jos haluat vieläkin trooppisemman pinaattismoothien, kokeile lisätä erilaisia makuja. Monet muut ainekset sopivat hyvin yhteen mangon ja avokadon yhdistelmän kanssa, kuten ananas, banaani ja mansikka, sekä muut hedelmät ja marjat. Ananas tuo mehukkaan, kirpeän säväyksen, joka korostaa trooppista makua, ja banaanit tarjoavat herkullisen kermaisen makeuden. Mansikoissa on kesäinen maku, kirkas, makea maku ja hieman hapokkuutta, joka tarjoaa virkistävän tasapainon makean avokadon ja mangon kanssa. Lisää hedelmät tai marjat, tuoreina tai pakastettuina, erilaisia rakenteita varten riippuen siitä, kuinka paksun ja kermaisen haluat smoothiestasi olevan. Voit myös käyttää lorauksen omena- tai appelsiinimehua, ohentamaan smoothieta hieman, mutta lisäämään makeita ja kirpeitä makuja.