Piimälimppu

Piimälimppu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Paljon erilaisia siemeniä, hedelmiä ja pähkinöitä sisältävä piimälimppu sopii täydellisesti aamupalalle!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 4½ dl Arla Piimä tai jogurttia 1% vähälaktoosista piimää Suomesta
  • ½ dl siirappia
  • ½ dl kuivattuja taateleita
  • ½ dl kuivattuja viikunoita
  • ½ dl manteleita
  • ½ dl hasselpähkinöitä
  • ½ dl rusinoita
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl ruisleseitä tai -rouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2½ dl karkeita ruisjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pellavansiemeniä (kokonaisia tai rouheena)
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 30 g kuivahiivaa
  • 2 tl yhteensä maustesekoitusta kaneli,muskotti,neilikka,fenkoli,inkivääri,kumina

Tee näin:

Tee näin:

Aloita liottamalla kuivattuja hedelmiä ainakin pari tuntia ennen kuin aloitat leipomisen. Voit myös liottaa hedelmät yön yli jääkapissa. Lämmitä uuni 180° asteeseen. Sekoita piimä, kuivahiiva ja siirappi kulhossa. Pilko kuivahedelmät ja hasselpähkinät hyvin karkeasti, sekoita rusinoihin ja muihin kuiviin aineksiin ja lisää piimään. Levitä leivinpaperi pitkulaiseen leipävuokaan niin, että paperi tulee reunojen yli. Täytä vuoka taikinalla noin ¾ ja paista uunin keskiosassa noin 45-60minuuttia. Kun sisälämpötila on 98°, on leipä valmis.

Vinkki

Tämän mahtavan Piimälimpun reseptin on meille suunnitellut MAT Catering (www.mat.st).