Piimäkakkua ja panna cottaa

Piimäkakkua ja panna cottaa

Kahvipöydän klassikko piimäkakku maistuu aina. Herkullinen panna cotta tekee kaksikosta voittamattoman!
https://www.arla.fi/reseptit/piimakakkua-ja-panna-cottaa/

Tee näin:

Piimäkakku
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon maustesekoitus ja vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää piimä kolmessa osassa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Paista kakku hyvin voidellussa uunivuoassa 175 °C: ssa noin 35-40 minuuttia paksuudesta riippuen. Jäähdytä kakku vuoassa ja leikkaa paloiksi.
Vaalea kahvi panna cotta
  • Kiehauta maitojuoma kattilassa. Kaada kahvipavut kattilaan ja peitä kattila kelmulla. Marinoi kahvimaitoa noin tunti huoneenlämmössä. Lisää joukkoon sokeri sekä vispikerma ja ala keittämään nestettä uudelleen. Liota liivatteet, purista ne kuiviksi ja sulata lämpimään massaan hyvin sekoittaen ja siivilöi massa, ennen kuin se ehtii tummumaan kahvin ansiosta. Hyydytä kelmutetussa vuoassa jääkaapissa peitettynä.
Latte panna cotta
  • Kiehauta kattilassa muut aineet paitsi liivate. Liota liivatteet, purista ne kuiviksi ja sulata lämpimään massaan hyvin sekoittaen ja siivilöi massa. Jäähdytä massa huoneenlämmössä ja hyydytä vaalean kahvi panna cottan päälle. Leikkaa kerrospanna cotta haluttuun muotoon ja anna temperoitua lautasella noin 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kahvisiirappi
  • Keitä siirappi 103 asteeseen ja jäähdytä. Tarjoile panna cottan ja piimäkakun kanssa.
Valmis!

Ainekset

Piimäkakku
250 g
Sokeria
2 dl
1 dl
Mausteseos (kaneli, tähtianista, kardemummaa)
3 rkl
Kananmunia
2
Gluteenitonta gluteenitonta jauhoseosta
2½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Perunajauhoja
30 g
Vaalea kahvi panna cotta
Kahvipapua
1 dl
2½ dl
2½ dl
Sokeria
1⅕ dl
Liivatetta
3
Latte panna cotta
Espressoa
1 dl
2 dl
2 dl
Sokeria
1⅕ dl
Liivatetta
3
Kahvisiirappi
Kahvia
5 dl
Sokeria
2 dl
Ripaus suolaa