Piimäjäädyke ja kanelimandariinit

Piimäjäädyke ja kanelimandariinit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Piimäjäädyke on valloittava jälkiruoka, jonka voit tarjoilla maukkaiden kanelimandariinien kanssa. Valmista jäädyke päivää ennen tarjoilua. Tutustu Arlan reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Jäädyke

  • 5 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 250 g sokeria
  • 200 g keltuaista
  • 7 dl Arla AB -piimää 2,5%
  • 2 liivatelehteä

Kanelimandariinit

  • 300 g mandariinilohkoja (purkki)
  • 5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 2 kanelitankoa

Tee näin:

Tee näin:

Jäädyke

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, sokeri ja keltuaiset kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on lähes kiehuvaa. Pidä seos kiehumispisteen tuntumassa n. 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Varo, ettei seos pääse kiehumaan ja tätä myötä paakkuuntumaan. Voitkin säädellä lämpötilaa kaatamalla joukkoon hieman kylmää piimää. Lisää joukkoon lionneet liivatteet ja lopuksi piimä. Siivilöi seos kelmulla vuorattuun sopivan kokoiseen jäädykeastiaan. Pakasta ja anna jäätyä mieluiten yön yli, mutta vähintään 5 tuntia.

Kanelimandariinit

Mittaa vesi, sokeri ja kanelitangot kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on 1 dl siirappia. Lisää mandariinit ja anna tekeytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Lisää herkullisia ideoita