Piimäjäädyke ja kanelimandariinit

Piimäjäädyke ja kanelimandariinit

Piimäjäädyke on valloittava jälkiruoka, jonka voit tarjoilla maukkaiden kanelimandariinien kanssa. Valmista jäädyke päivää ennen tarjoilua. Tutustu Arlan reseptiin!

Tee näin:

Jäädyke
  • Aloita valmistamaan piimäjäädyke laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, sokeri ja keltuaiset kattilaan ja lämmitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se on lähes kiehuvaa. Pidä seos kiehumispisteen tuntumassa n. 2 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Varo, ettei seos pääse kiehumaan ja tätä myötä paakkuuntumaan. Voitkin säädellä lämpötilaa kaatamalla joukkoon hieman kylmää piimää. Lisää joukkoon lionneet liivatteet ja lopuksi piimä. Siivilöi seos kelmulla vuorattuun sopivan kokoiseen jäädykeastiaan. Pakasta ja anna jäätyä mieluiten yön yli, mutta vähintään 5 tuntia.
Kanelimandariinit
  • Mittaa vesi, sokeri ja kanelitangot kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on 1 dl siirappia. Lisää mandariinit ja anna tekeytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Valmis!

Ainekset

Jäädyke
5 dl
Sokeria
250 g
Munankeltuaista
11
7 dl
Liivatelehteä
2
Kanelimandariinit
Mandariinit lohkoja (purkki)
300 g
Vettä
5 dl
Sokeria
1 dl
Kanelitankoa
2