Pienet kerma-viikunaleivokset

Pienet kerma-viikunaleivokset

Kerma-viikunaleivokset ovat maukas lisä kahvipöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/pienet-kerma-viikunaleivokset/

Tee näin:

  • Sekoita mantelit, sokeri, kaakao ja voi monitoimikoneessa tasaiseksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla ja mittaa puolet monitoimikoneeseen. Lisää karvasmanteliöljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vuoraa taikinalla 12 pientä, voideltua leivosvuokaa. Nosta vuoat leivinpaperille ritilälle ja paista uunin alaosassa 8-10 minuuttia. Anna leivospohjien hieman jäähtyä ja irrota sitten varovasti vuoista. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja marinoi portviinissä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Valuta lopuksi siivilässä. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla. Lusikoi kermavaahto leivospohjiin ja koristele viikunalohkoilla. Tarjoa heti esim. makean portviinin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kuorittuja manteleita
½ dl
Sokeria
½ dl
Tummaa kaakaota
1 rkl
50 g
Kananmuna
½
Karvasmanteliöljyä
Vehnäjauhoa
1 dl
Täyte
Tuoreita viikunoita
3
Portviiniä
2 rkl
1½ dl
Vaniljasokeria
2 tl