Pienet kerma-viikunaleivokset

Pienet kerma-viikunaleivokset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Kerma-viikunaleivokset ovat maukas lisä kahvipöytään.

Ainekset

Annokset
  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl tummaa kaakaota
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ kananmunaa
  • karvasmanteliöljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita mantelit, sokeri, kaakao ja voi monitoimikoneessa tasaiseksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla ja mittaa puolet monitoimikoneeseen. Lisää karvasmanteliöljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pane taikina jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Vuoraa taikinalla 12 pientä, voideltua leivosvuokaa. Nosta vuoat leivinpaperille ritilälle ja paista uunin alaosassa 8-10 minuuttia. Anna leivospohjien hieman jäähtyä ja irrota sitten varovasti vuoista. Leikkaa viikunat lohkoiksi ja marinoi portviinissä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Valuta lopuksi siivilässä. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla. Lusikoi kermavaahto leivospohjiin ja koristele viikunalohkoilla. Tarjoa heti esim. makean portviinin kanssa.