Peruna-makkaravuoka

Peruna-makkaravuoka

Peruna-makkaravuoka on maukas ja ruokaisa arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Tee näin:

  • Kuori, halkaise ja viipaloi perunat, sipuli ja lenkkimakkara. Levitä ne kerroksittain mausteiden kanssa uunivuokaan. Kaada ruokakerma tasaisesti päälle ja ripota pinnalle juustoraaste. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsät. Peitä vuoka alumiinifoliolla, kun pinta on ruskistunut sopivasti. Vinkki! Voit käyttää vuokaan vaihtoehtoisesti pakastettua peruna-sipuli- tai peruna-juuressekoitusta.
Valmis!

Ainekset

Kiinteämaltoista perunoita, 600 g
8
Sipuli
1
Lenkkimakkaraa
250 g
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Tuore basilika
½ rkl
4 dl
100 g