Peruna-makkaravuoka

Peruna-makkaravuoka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(24)

Peruna-makkaravuoka on maukas ja ruokaisa arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 8 kiinteämaltoista perunaa, 600 g
  • 1 sipuli
  • 250 g lenkkimakkaraa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • ½ rkl basilikaa
  • 4 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon
  • 100 g Arla Emmental juustoa raasteena

Tee näin:

Tee näin:

Kuori, halkaise ja viipaloi perunat, sipuli ja lenkkimakkara. Levitä ne kerroksittain mausteiden kanssa uunivuokaan. Kaada ruokakerma tasaisesti päälle ja ripota pinnalle juustoraaste. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsät. Peitä vuoka alumiinifoliolla, kun pinta on ruskistunut sopivasti. Vinkki! Voit käyttää vuokaan vaihtoehtoisesti pakastettua peruna-sipuli- tai peruna-juuressekoitusta.