Peruna-makkaravuoka

Peruna-makkaravuoka

Peruna-makkaravuoka on maukas ja ruokaisa arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.
https://www.arla.fi/reseptit/peruna-makkaravuoka/

Tee näin:

  • Kuori, halkaise ja viipaloi perunat, sipuli ja lenkkimakkara. Levitä ne kerroksittain mausteiden kanssa uunivuokaan. Kaada ruokakerma tasaisesti päälle ja ripota pinnalle juustoraaste. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä reilu tunti, kunnes perunat ovat kypsät. Peitä vuoka alumiinifoliolla, kun pinta on ruskistunut sopivasti. Vinkki! Voit käyttää vuokaan vaihtoehtoisesti pakastettua peruna-sipuli- tai peruna-juuressekoitusta.
Valmis!

Ainekset

Kiinteämaltoista perunoita (noin 600 g)
8
Sipuli
1
Lenkkimakkaraa
250 g
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
Tuore basilika
½ rkl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
4 dl
100 g