Perinteinen suklaakakku

Tämä uskomaton, perinteinen suklaakakku on suklaan ystävän unelma! Se on herkullisen kermainen, ja kiiltävän ganachen ansiosta se on myös kaunis. Parhaan lopputuloksen saat leipomalla suklaakakun päivää ennen tarjoilua. Tarjoile kuohkean kerman ja tuoreiden marjojen kanssa.

Ainekset
Perinteinen suklaakakku
200 g | |
Tummaa suklaa hienonnettuna | 200 g |
Kananmunia | 4 |
Tomusokeria | 2 dl |
Vehnäjauhoa | 2 dl |
Suolaa | 1 ripaus |
Ganache
50 g | |
Kuohukermaa | 1 dl |
Tummaa suklaa hienonnettuna | 150 g |
Koristeluun
2 dl | |
Tuoreita marjat |
Tee näin:
Perinteinen suklaakakku
Ganache
Perinteinen suklaakakku Q&A
Miksi valmistamani suklaakakku on kuiva?
Mitä kahvin lisäämisellä suklaakakkuun saa aikaan?
Miksi suklaakakku ei maistu suklaalta?
Perinteinen suklaakakku maistuu aina
Suklaakakku on nykyään monen suosikki, mutta käsite suklaan lisäämisestä länsimaiseen kakkuseokseen syntyi vasta 1700-luvun puolivälissä, kun Amerikasta tuotua kaakaota oli Euroopassa yleisemmin saatavilla. Vuosien mittaan suklaakakun valmistusprosessia on jalostettu ja mukautettu satojen eri variaatioiden luomiseksi.
Suklaan käyttäminen kakkujen leipomisessa
On vaikea löytää ketään, joka ei pitäisi suklaakakusta, joten suklaa on erityisen mainio komponentti kakkujen leivonnassa. Käytä suklaata niin kakun pohjaan, täytteeseen kuin kuorrutteeseenkin!
Hauskoja ja herkullisia suklaakakun koristeluideoita
Reseptissämme käytetään ganachea kakun kuorruttamiseen, mutta se on vain yksi monista tavoista koristella suklaakakku. Toinen yksinkertainen vaihtoehto on käyttää tomusokeria tai voikermakuorrutetta. Äärimmäiset suklaan ystävät voivat kokeilla levittää Nutellaa kakun päälle ja lisätä lopuksi pilkottuja pähkinöitä kakun pinnalle.
Miten ylijäänyt kakku kannattaa säilyttää?
On tärkeää säilyttää kakku ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa. Näin sen pitäisi säilyä hyvänä jopa viikon ajan.
Kommentit