Pekoniin käärityt kanafileet juustotäytteellä
  • Arla
  • Reseptit
  • Pekoniin käärityt kanafileet juustotäytteellä

Pekoniin käärityt kanafileet juustotäytteellä

20 minuuttia
Täytä kananrintafileet välimerellisellä juustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla ja kääri ne rapeaan pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun mehukkaan lopputuloksen varmistamiseksi. Tarjoile raikkaan persikkasalsan kanssa, joka tuo rikkaan ja maukkaan kanan rinnalle raikkaan makuelämyksen. Tämä resepti on suunniteltu tekemään vaikutuksen ja ilahduttamaan makunystyröitä, oli seura tai tilaisuus millainen tahansa.
https://www.arla.fi/reseptit/pekoniin-kaarityt-kanafileet-juustotaytteella/

Tee näin:

Kanafileet
  • Valuta välimerellinen juusto.
  • Leikkaa kananrintafileet varovasti auki ja täytä jokainen 6–8 juustokuutiolla.
  • Pidä kiinni pekonin toisesta päästä ja venytä sitä vetämällä samalla kun vedät veitsen lappeella sen päältä. Kääri kumpikin täytetty kananrinta kahteen pekonisiivuun tai ilmakuivatun kinkun siivuun. Aseta ne leikkuulaudalle ja peitä foliolla.
  • Käytä kaulinta kananrintafileiden kevyesti litistämiseen.
  • Kuumenna öljyä ja voita raskaassa paistinpannussa ja paista kumpaakin puolta fileistä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja kullanruskeaa.
Persikkasalsa
  • Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja käytä haluamiasi määriä paprikaa, valkosipulia, korianteria, suolaa ja pippuria, kunnes saavutat sopivan maun.
Valmis!
Vinkki

Jotta ateriasta tulee kiireettömämpi ja lopputuloksesta maukkaampi, voit valmistella täytetyt kananrintafileet jopa kaksi päivää ennen niiden kypsentämistä. Tämä varhainen valmistelu antaa välimerellisen juuston ja aurinkokuivattujen tomaattien makujen imeytyä syvälle lihaan. Säilytä hyvin peitettynä jääkaapissa, jotta raikkaus säilyy ja ainekset sulautuvat tehokkaasti yhteen.

Vinkki

Kananrintafileiden valmistelu täyttämistä varten on tekniikka, joka varmistaa tasaisen kypsymisen ja optimaalisen makujen imeytymisen. "Perhosleikkaus" on tämän prosessin keskiössä ja sisältää vaakasuoran viillon rintafileen läpi, pysähtyen juuri ennen läpäisemistä. Tämä avaa lihan kuin kirjan, luoden litteän pinnan, joka on ihanteellinen täytteiden lisäämiselle. Tämä menetelmä helpottaa täytteen jakautumista ja auttaa filettä kypsymään tasaisesti. Käytä terävää veistä ja leikkaa hitaasti ja tasaisesti vahinkojen välttämiseksi. Voit myös kevyesti nuijia perhosleikattuja rintafileitä lihanuijalla ohuemmiksi. Kun lisäät täytteen perhosleikattuun rintafileeseen, jätä pieni marginaali reunoille. Tämä helpottaa kanan sulkemista niin, ettei täyte valu ulos kypsentämisen aikana. Jos olet huolissasi täytteen valumisesta, käytä hammastikkuja reunojen kiinnittämiseen.

Vinkki

On tärkeää jakaa täyte tasaisesti tekemääsi viiltoon kananrintafileessä. Vältä fileen ylitäyttämistä, sillä liiallinen täyte voi valua ulos kypsentämisen aikana. Jos käytät pekonia tai ilmakuivattua kinkkua, venytä siivut varovasti peittämään enemmän pintaa ja kääri ne tiukasti kanan ympärille. Tämä pitää täytteen paikallaan, lisää ylimääräistä makua ja auttaa pitämään kanan mehukkaana kypsentämisen aikana.

UKK: Kysymyksiä täytetystä kanasta

UKK-osiossamme vastaamme joihinkin yleisimpiin kysymyksiin täytettyjen kanafileiden valmistuksesta.

Kuinka kauan täytetty kana säilyy hyvänä?

Täytettyjä kanafileitä voidaan säilyttää jääkaapissa jopa kolme päivää, kun ne ovat ilmatiiviissä astiassa. Varmista, että kana on jäähtynyt täysin ennen säilyttämistä, jotta kondensaatio, joka voi vaikuttaa rakenteeseen, estetään. Lämmitettäessä on parasta lämmittää fileet uunissa matalassa lämpötilassa (noin 160 °C), jotta niiden rapeus säilyy. Samalla varmistetaan, että fileet ovat läpikotaisin kuumia. Vältä mikroaaltouunia, sillä se voi tehdä lihasta vetelää.

Miten varmistan, että täytetty kana pysyy mehukkaana?

Jotta täytetyt kananrintafileet pysyvät mehukkaina, kypsennä niitä, kunnes niiden sisälämpötila on 75 °C. Anna niiden levätä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Tämä antaa mehujen jakautua uudelleen ja varmistaa, että jokainen suupala on kostea ja täynnä makua. Kääriminen pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun lisää ylimääräisen rasvakerroksen, joka auttaa myös pitämään fileet mehukkaina.

Mitä tarjota täytetyn kanan kanssa?

Täytetty kana sopii hyvin yhteen kevyiden ja raikkaiden lisäkkeiden kanssa, jotka täydentävät sen rikkautta. Suosittelemme kotitekoista persikkasalsaa, sillä se sisältää raikkaita, kirpeitä sävyjä, jotka kirkastavat ateriaa ja leikkaavat lihan täyteläisyyttä. Yksinkertainen vihersalaatti vinaigrette-kastikkeella toimii myös hyvin, sillä se tarjoaa rapean ja virkistävän kontrastin maukkaalle kanalle. Vaihtoehtoisesti voit tarjota kanafileet paahdettujen kasvisten, kuten parsan, paprikoiden tai kesäkurpitsojen kanssa. Lämpimämpänä lisukevaihtoehtona voit tarjota valkosipuliperunamuusia tai yrttiriisiä, jotka imevät kanan aromit ja tarjoavat tyydyttävän makutasapainon.

Ainekset

Kanafileet
Kanan fileetä
4
Välimerellistä juustoa kuutioina, aurinkokuivattujen tomaattien kera öljyssä
100 g
Siivua pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
8
Oliiviöljyä
1 tl
Voita paistamiseen
Persikkasalsa
Kourallinen pieniä luumutomaatteja, karkeasti pilkottuna ja siemenet poistettuna
Kypsä avokado, kuorittuna ja leikattuna isoiksi paloiksi
1
Litteää valkoista persikkaa tai 1 tavallinen persikka, kuorittuna ja karkeasti pilkottuna
2
Limetti, kuori ja mehu
½
Pieni paprika, siemenet poistettuna ja hienonnettuna
1
Kynsi valkosipulia, hienonnettuna tai raastettuna
½
Tuoretta korianteria, hienonnettuna
10 oksaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Kokeile täytettyä kanaamme välimerellisellä juustolla

Nauti mehukkaasta, mureasta lihasta tämän reseptin avulla. Olemme täyttäneet kanafileet voimakkailla ja kirpeillä välimerellisen juuston ja aurinkokuivattujen tomaattien aromeilla. Leikkaa vain kananrinta auki ja lisää herkullinen täyte. Kypsennettäessä juusto muuttuu kermaiseksi ja pehmeäksi samalla, kun aurinkokuivattujen tomaattien mehukkuus yhdistyy lihaan. Täytetyt kanafileet sopivat tarjoiltavaksi niin erityistilaisuuksissa kuin vaatimattomina arki-iltoinakin. Tilaisuudesta riippumatta tämä annos tuo varmasti hymyn jokaisen kasvoille, kun he leikkaavat murean kanan auki ja löytävät sisältä juustoisen yllätyksen. Tässä versiossa kana on kääritty pekoniin tai ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjoillaan virkistävän persikkasalsan kanssa.

Maukas ja rapea pekonipanssari

Valitse täytetyn kanasi kääreeksi joko pekoni tai ilmakuivattu kinkku. Molemmat vaihtoehdot sulkevat kanan suolaisen, rapean kerroksen sisään. Tämä kerros antaa lihan mehujen sulaa kanaan kypsennyksen aikana ja varmistaa näin kanan mehukkuuden. Maukkaat, suolaiset vivahteet ovat tärkeitä, sillä ne tasapainottavat kirpeämpää välimerellistä juustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Valitse pekoni, jos pidät savuisesta, voimakkaasta mausta. Ilmakuivatulla kinkulla saat hienostuneemman ja herkemmän aromin. Pekoni tarjoaa myös selkeämmän rakenteen, kun taas ilmakuivatun kinkun ulkopinta on ohuempi ja rapeampi.

Nauti raikkaan persikkasalsan kanssa

Täytetty kana on rikkaiden ja maukkaiden aromien lähde, mutta tasapainottamaan niitä suosittelemme raikasta persikkasalsaa. Tuoreesta persikasta, kermaisesta avokadosta ja mehukkaista tomaateista valmistettu salsa tarjoaa virkistävän makuvivahteen ja jännittäviä pehmeitä ja kermaisia rakenteita. Persikan hedelmäinen makeus kantaa pitkälle, mutta raikkautta tehostetaan sitruunamehun ja raastetun kuoren pirteydellä. Nämä eloisat maut ja värit varmistavat, että voit luottavaisesti tarjota tämän houkuttelevan aterian ystäville ja perheelle milloin tahansa. Viikonpäivä voi olla mikä tahansa, kiitos lyhyen valmistusajan.

Jos kaipaat inspiraatiota lisukevalintoihin, meillä on sinulle ehdotuksia. Raikkaiden ja hedelmäisten makujen ystäville suosittelemme mansikka-vesimelonisalaattia. Jos haluat yhdistää maukkaan syvyyden savuiseen maanläheisyyteen, kokeile helppoa kesäkurpitsa- ja parsasalaattiamme. Myös mukava kesäsalaatti kvinoalla tai kvinoa-avokadosalaatti mustikoiden kanssa on hyvä valinta.

Ideoita reseptin muunteluun

Kokeile erilaisia täytteitä ja tee reseptistä oman makusi mukainen. Voit esimerkiksi lisätä mukaan pinaattia, paahdettuja punaisia paprikoita tai sieniä. Kypsennettynä pinaatti tuo mietoa, maanläheistä sävyä, kun taas paahdetut paprikat lisäävät savuista makeutta. Kuullota sienet, jotta niiden ylimääräinen neste poistuu ja umaminen maku vahvistuu. Sekoita sienet välimerelliseen juustoon tai muihin juustotyyppeihin.

Välimerellisen juuston sijaan voit täyttää kanafileet myös mozzarellalla. Näin saat annokseen miedomman maun venyvämmän rakenteen. Mozzarellassa on hienovaraisempi maku, minkä ansiosta se sekoittuu hyvin lähes minkä tahansa muun aineksen kanssa. Tuorejuusto on myös klassinen valinta. Sekoita tuorejuusto tuoreisiin yrtteihin, kuten ruohosipuliin, persiljaan tai timjamiin, niin saat tuoksuvan, kermaisen täytteen, joka sulaa kauniisti kanan sisällä. Vuohenjuustossa on yleensä terävämpi särmä, mikä tekee siitä loistavan kumppanin mehukkaalle lihalle.

Salsan muunteleminen voi myös muuttaa ruokalajin enemmän mieleiseksesi. Muunna persikkasalsa mangosalsaksi kuutioidulla makealla mangolla, punasipulilla, korianterilla ja limettimehulla. Mangon makeus tarjoaa kauniin vastapainon mehukkaalle kanalle. Mangoissa on myös trooppinen vivahde, joka on samankaltainen kuin persikoissa. Ripottele salsan päälle paahdettuja pinjansiemeniä tai hienonnettuja manteleita rouskuvan tekstuurin lisäämiseksi. Voit myös lisätä pähkinät täytteeseen, jos haluat antaa kanalle pähkinäistä, maukasta syvyyttä.