Pekoni-cheddarmuffinit

Pekoni-cheddarmuffinit

40 minuuttia
Pekoni-cheddarmuffinit maistuvat aamiaisella ja sopivat mainiosti lounasevääksi. Kaipaatko evääksi jotakin maukasta? Nämä suolaiset muffinit maistuvat sekä kuumina että kylminä. Voit myös tehdä suuren erän ja pakastaa osan, jolloin herkullinen lounaseväs on aina saatavilla.
https://www.arla.fi/reseptit/pekoni-cheddarmuffinit/

Tee näin:

Pekoni-cheddarmuffinit
  • 1. Paista pekoni rapeaksi, laita lautaselle ja murusta pienemmiksi palasiksi. Jätä odottamaan.
  • 2. Säädä uunin lämpötilaksi 200 astetta ja ota esille 12 pientä tai keskisuurta muffinivuokaa.
  • 3. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
  • 4. Lisää maito ja sekoita vispilällä tasaiseksi taikinaksi.
  • 5. Vatkaa munat kevyesti ja lisää seokseen.
  • 6. Raasta sen jälkeen kesäkurpitsa ja purista siitä pois mahdollisimman paljon nestettä ennen sen lisäämistä taikinaan.
  • 7. Lisää lopuksi pekoninpalat ja juustoraaste.
  • 8. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä ja pinnalta ruskeita.
  • 9. Anna jäähtyä ritilällä ja nauti pekonin ja cheddarjuuston aromeista aamiaisella tai lounaalla.
Vinkki
  • Vaihtele jauhoja makusi mukaan. Voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja, täysjyvävehnäjauhoja tai vaikkapa gluteenittomia jauhoja.
Annos
  • Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Pekoni-cheddarmuffinit
Pekonia
150 g
Maitoa
2 dl
Kananmunaa
2
Jauhoja
3½ dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Kesäkurpitsa (raastettuna noin 2 dl)
½
Apetina® Original pala 200 g
150 g