Passionhedelmää ja kaurakorppuja

Passionhedelmää ja kaurakorppuja

Passionhedelmä kaurakorppujen kera on jälkiruoka, joka vie kielet mennessään. Sopii hyvin vaikkapa illanistujaisiin tai muuten vaan piristämään arkea.
https://www.arla.fi/reseptit/passionhedelmaa-ja-kaurakorppuja/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 °C:een. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, rouhitut pähkinät ja kardemumma. Sulata voi. Sekoita kananmuna, kermarahka ja sulatettu voi. Lisää joukkoon jauhoseos ja vaivaa taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile uunipellin pituisiksi tangoiksi. Asettele tangot leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 13-15 minuuttia ja viipaloi tangot vinoiksi, pitkiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pellille leikkuupinta ylöspäin ja paista vielä 6-8 minuuttia. Sammuta uuni, avaa uunin luukku ja anna korppujen kuivahtaa noin 30 minuuttia. Puolita passionhedelmät ja koverra sisus. Vaahdota kerma ja lisää passionhedelmä ja jogurtti. Mausta tomusokerilla. Tarjoile korput kastikkeen ja kesäisen hedelmä-marjasalaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kaurakorput
Kaurahiutaleita
5 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Sokeria
2 dl
Kevyesti suolattuja cashewpähkinöitä
75 g
Karkeaksi jauhettua kardemummaa
2 tl
100 g
Kananmunia
2
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
100 g
Kastike
Passionhedelmää
3
1 dl
100 g
Tomusokeri
½ dl