Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Herkullinen parsakaalipiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Alkusyksystä voit hyödyntää piirakassa suomalaisia tuoreita parsakaaleja. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan parsakaalipiirakka ja tee ensiksi piirakkapohja. Nypi viileään voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää murumaiseen seokseen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan 27 cm:n piirasvuoka.
  • Valmista parsakaalipiirakan täyte. Leikkaa parsakaalin kukinnot irti ja kuori sekä paloittele varsi.
  • Kuumenna kattilassa vähän vettä ja mausta se suolalla. Lisää parsakaali kiehumaan noin minuutiksi. Valuta lävikössä.
  • Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli.
  • Sekoita kaikki loput täytteen ainekset yhteen.
  • Lisää joukkoon valutettu parsakaali, paprika ja sipuli.
  • Levitä täyte piirasvuokaan.
  • Nosta parsakaalipiirakka 200-asteisen uunin alaosaan. Paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta saanut väriä.
  • Tarjoile valmis parsakaalipiirakka salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Rakuunaa
1 tl
1 dl
Vehnäjauhoa
2½ dl
Leivinjauhe
½ tl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Parsakaali
300 g
Punainen paprika
1
Pieni sipuli
1
200 g
Kananmunia
2
2 dl
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2
Suolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta