Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(21)

Suolaiset piirakat sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Kokeile parsakaalipiirakka reseptiämme!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g parsakaalia
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • mustapippurirouhetta

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja. Nypi viileään voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää murumaiseen seokseen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan 27 cm:n piirasvuoka.

Valmista täyte. Leikkaa parsakaalin kukinnot irti ja kuori sekä paloittele varsi. Kuumenna kattilassa vähän vettä ja mausta se suolalla. Lisää parsakaali kiehumaan noin minuutiksi. Valuta lävikössä. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki loput täytteen ainekset yhteen. Lisää joukkoon valutettu parsakaali, paprika ja sipuli. Levitä täyte piirasvuokaan. Nosta vuoka 200-asteisen uunin alaosaan. Paista 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.