Panettone

Panettone

Panettone on perinteinen italialainen joulukakku, jonka tuoksu on ihanan hedelmäinen.

Tee näin:

  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva sen joukkoon. Lisää appelsiinimehu, sokeri ja 1 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinajuuren tekeytyä 15 minuuttia. Pese appelsiini, sitruuna ja raasta niiden kuoret kulhoon. Lisää kulhoon myös rusinat sekä sukaatit ja sekoita joukkoon pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Lisää taikinan joukkoon suola ja huoneenlämpöiset kanamunat. Sulata voi ja lisää sitä jauhojen kanssa vuorotellen taikinan joukkoon. Lisää lopuksi jauhotetut hedelmät ja raastetut kuoret. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja anna sen kohota puolisen tuntia. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jos kakun pinta alkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla. Säilytä kakku viileässä yön yli ennen tarjoamista ja koristele se tomusokerilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!

Ainekset

¾ dl
Hiivaa
50 g
Appelsiinimehua
½ dl
Sokeria
1½ dl
Karkeita vehnäjauhoja
5½ dl
Appelsiini
1
Sukaatteja
65 g
Rusinoita
1½ dl
Suolaa
½ tl
Kananmunia
4
200 g
Sokerikuorrute