Paistettua kurpitsaa ja brysselinkaalia

Paistettua kurpitsaa ja brysselinkaalia

Paistettu kurpitsa brysselinkaalin kera on hyvää sellaisenaankin, mutta se on myös oivallinen lisuke esimerkiksi paistetun lihan tai kanan kera tarjottavaksi.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Paahda ne uunin keskiosassa noin 25 minuutin ajan. Ota neljä lohkoa syrjään ja murskaa loput crème fraichen joukkoon. Lisää raastettu sitruunankuori. Ruskista voi miedolla lämmöllä pannulla tai kattilassa. Paista manteleita voissa muutaman minuutin ajan. Irrota kukinnot kaalista ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Lisää kaalit pannulle mantelivoin kanssa ja kuumenna. Kaada kurpitsa-creme fraiche ja kaalit kurpitsalohkojen päälle. Kaada päälle mantelivoi. Koristele halutessasi kaalinlehdillä.
Valmis!

Ainekset

Kurpitsaa
1⅕ kg
1 dl
Sitruunan kuori
1
100 g
Mantelirouhe
50 g
Ruusukaaleja
300 g