Kokonaista broileria
|
2 |
---|---|
Inkivääriä
|
3 rkl |
Kiinalaista soijakastiketta
|
2 tl |
Suolaa
|
2 tl |
Mustapippuria maun mukaan
|
|
Sitruuna, raastettu kuori ja mehu
|
1 |
Kaikilla tulisi olla hallussan paistetun, kokonaisen kanan resepti, joka vie illallisen seuraavalle tasolle. Näennäisen yksinkertaisen ainesosaluettelon lisäksi sitruunankuori ja -mehu antavat voimakkaan sitruksisen maun, joka sopii poikkeuksellisen hyvin yhteen kanan kanssa. Soijakastike puolestaan tuo kanaan selvästi umamimaista makua, joka saa vieraasi ihmettelemään, mikä on salainen ainesosasi ja miten he voivat saada reseptisi käsiinsä.
Vaikka melkein mikä tahansa lisuke sopii paistetun sitruunakanan kanssa, paahdetut vihannekset tai tuore puutarhasalaatti ovat kaksi tärkeintä suositustamme. Pääasiassa siksi, että ne on helppo valmistaa, ne eivät vaadi juuri lainkaan ylimääräistä vaivaa, ja sinulla on todennäköisesti jo tarvittavat ainekset kaapeissasi. Pidä likaiset astiat minimissä lisäämällä paahdetut vihannekset (perunat, porkkanat, pikkusipulit ja vihreät pavut ovat loistavia yhdistelmiä) suoraan paistinpannuun ja sekoittamalla niitä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Yhden pannun illallinen on hetkessä valmis!
Paistettu kana on yksi keittiön monipuolisimmista raaka-aineista. Se sopii salaateista ja voileivistä keittoihin ja pastoihin. Laajenna mielikuvitustasi ja käytä sitä esimerkiksi thaimaalaisiin ruokiin, maukkaaseen piirakkaan (suosikkimme on kanan, purjon ja sienien yhdistelmä) tai vaikkapa risottoon.
Koska bakteerit kasvavat nopeasti, kun kypsennetty kana jätetään huoneenlämpöön, sinun on nostettava tähteet jääkaappiin kahden tunnin kuluessa. Laita kana joko ilmatiiviiseen astiaan tai suljettuun muovipussiin ja säilytä jääkaapissa enintään neljä päivää.