Pähkinätryffelit

Pähkinätryffelit

Nämä herkulliset makeiset sopivat vaikkapa joululahjaksi - tai omaan naposteluun.
https://www.arla.fi/reseptit/pahkinatryffelit/

Tee näin:

  • Kuivapaahdetut hasselpähkinät: Hienonna hasselpähkinät ja kuivaa ne uunin keskiosassa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Nypi voi ja loput ainekset kulhossa. Sekoita tai vaivaa massa käsin. Jaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyöritä massasta palloja ja pyörittele ne hasselpähkinärouheessa. Laita makeiset kylmään tarjoiluun asti. Vinkkejä: Halutessasi korvaa kaurahiutaleet kookoshiutaleilla. Pyöritä pallot kookoshiutaleissa, tomusokerissa, kaakaossa, jne. Jos kaurahiutalepallot ovat tarjolla vain aikuisille – voit esimerkiksi vaihtaa kerman Baileys-likööriin!
Valmis!

Ainekset

Kuivapaahdetut hasselpähkinät
Hasselpähkinöitä
1 dl
Tryffelit
60 g
Kaurahiutale
1 dl
Kookoshiutale
1 dl
Tomusokeri
½ dl
Kaakaojauhetta (makeuttamaton)
1½ rkl
Vaniljatangon siemenet
½
Vettä
1 rkl
1 rkl