Pähkinäsuklaakakku

Pähkinäsuklaakakku

Tämä pähkinöitä, Dumble-suklaakarkkeja ja vaahtokarkkeja sisältävä suklaakakku tunnetaan myös nimellä "Mountain Chocolate Cake".

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri, suola, kaakao ja jauhot keskenään kulhossa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Hienonna pähkinät ja leikkaa suklaa ja Dumblet pieniksi paloiksi (max. 1x1 cm). Sekoita kaikki taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 30–35 minuuttia. Anna kakun seistä muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

150 g
Kananmunia
3
Sokeria
3 dl
Tl vaniljasokeria
Suolaa
ripausta
Kaakaota
1¼ dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Parapähkinää
1 dl
Suolapähkinöitä
1½ dl
Minivaahtokarkkia
2 dl
Dumle-suklaakarkkeja
100 g
Tummaa suklaa
100 g
Kookoshiutale