Pähkinäkolapalat

Pähkinäkolapalat

Maukkaat pähkinäkolapalat ovat maistuva ja rapsakka herkku niin arkeen kuin juhlaan.

Tee näin:

  • Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi ne voin kanssa. Lisää kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna sen levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperille uunipannuun, noin 30 x 40 cm suuruiseksi. Levitä taikinaa pannun reunoille noin 1 cm korkeudelle. Pistele taikina haarukalla. Esipaista taikinaa uunissa noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät karkeasti kokkiveitsellä. Sekoita sokeri, siirappi, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, voi, kuohukerma ja jauhot kattilassa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, älä keitä. Sekoita pähkinät seokseen. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja
5 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Sokeria
1 dl
150 g
Kananmuna
1
Täyte
Sokeria
3 dl
Siirappia
½ dl
Appelsiinin raastettu kuori
1
150 g
½ dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Pähkinäsekoitusta, esimerkiksi
300 g
Paahdettuja maapähkinöitä, cashewpähkinöitä,
Saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä