Pähkinäkolapalat

Pähkinäkolapalat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Maukkaat pähkinäkolapalat ovat maistuva ja rapsakka herkku niin arkeen kuin juhlaan.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 48 palaa

Täyte

  • 3 dl sokeria
  • ½ dl siirappia
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 150 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 300 g pähkinäsekoitusta, esimerkiksi
  • paahdettuja maapähkinöitä, cashewpähkinöitä,
  • saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi ne voin kanssa. Lisää kananmuna ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna sen levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperille uunipannuun, noin 30 x 40 cm suuruiseksi. Levitä taikinaa pannun reunoille noin 1 cm korkeudelle. Pistele taikina haarukalla. Esipaista taikinaa uunissa noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät karkeasti kokkiveitsellä. Sekoita sokeri, siirappi, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste, voi, kuohukerma ja jauhot kattilassa. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, älä keitä. Sekoita pähkinät seokseen. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.