Pähkinä-marenkikääretorttu

Pähkinä-marenkikääretorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Tämä kääretorttu vie takuulla kielen mennessään! Pohjan joukkoon leivotaan pähkinöitä ja manteleita, ja täytteeseen tulee kerma-smetanasekoitus tuoreilla mansikoilla. Nam!

Ainekset

Annokset
  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 1 dl hienonnettuja manteleita
  • 1 dl hienonnettuja, paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl maissijauhoja

Täyte

  • tomusokeria
  • sulatettua tummaa suklaata

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Kaada joukkoon sokeri, vähän kerrallaan lisäten ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää. Sekoita keskenään mantelit, pähkinät ja maissitärkkelys ja lisää marengin joukkoon. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Kumoa taikinalevy toiselle leivinpaperille ja poista pohjan paperi. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma, smetana ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Puhdista mansikat ja leikkaa ne paloiksi, ja sekoita kerman joukkoon. Levitä seos taikinalevyn päälle ja rullaa kuten kääretorttu. Anna seistä jääkaapissa 1-2 tuntia. Sirottele rullan pinnalle tomusokeria ja valuta sulaa suklaata. Leikkaa 8-10 palaan. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.