Pähkinä-marenkikääretorttu

Pähkinä-marenkikääretorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Pähkinä-marenkikääretorttu vie takuulla kielen mennessään! Marenkipohjan joukkoon leivotaan pähkinöitä ja manteleita ja täytteeseen tulee tuoreita mansikoita.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 1 dl hienonnettuja manteleita
  • 1 dl hienonnettuja, paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl maissijauhoja

Täyte

  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 2 dl Arla Lempi Smetanaa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • tomusokeria
  • sulatettua tummaa suklaata

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi. Kaada joukkoon sokeri, vähän kerrallaan lisäten ja vatkaa kunnes vaahto on kiinteää. Sekoita keskenään mantelit, pähkinät ja maissitärkkelys ja lisää marengin joukkoon. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Kumoa taikinalevy toiselle leivinpaperille ja poista pohjan paperi. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma, smetana ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Puhdista mansikat ja leikkaa ne paloiksi, ja sekoita kerman joukkoon. Levitä seos taikinalevyn päälle ja rullaa kuten kääretorttu. Anna seistä jääkaapissa 1-2 tuntia. Sirottele rullan pinnalle tomusokeria ja valuta sulaa suklaata. Leikkaa 8-10 palaan. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla.

Lisää herkullisia ideoita