Kevätsipuleita
|
75 g |
---|---|
Luuton karitsan koipi
|
1 |
15 g | |
Sitruunankuorta raastettuna
|
1½ rkl |
Merisuolaa
|
1½ tl |
Vastajauhettua pippuria
|
Tuorepuristettua sitruunamehua
|
1 dl |
---|---|
Sokeria
|
5 rkl |
Suolaa
|
|
Kurkkua
|
3 |
Rosepippuria
|
½ rkl |
100 g |
Uusia perunoita keitettynä
|
1½ kg |
---|
Lampaanliha on ollut klassisen brittiläisen sunnuntaipaistin perusta 1400-luvulta lähtien, ja se on edelleen tämän perinteisen ruokalajin ensisijainen liha esimerkiksi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Tässä reseptissä jätämme kuitenkin väliin lampaanlihalle tyypillisen minttukastikkeen ja valitsemme sen sijaan kevätsipulimaisen maun. Siitä huolimatta hyvin paahdettu lammas maukkaalla kastikkeella voittaa varmasti jopa nirsoimmatkin ruokailijat puolelleen.
Klassisia lisukkeita lammaspaistin kanssa ovat paahdetut juurekset, kuten porkkanat tai palsternakat, rosmariinipaahdetut perunat tai perunamuusi, Yorkshire-vanukas ja täytteet. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi kokeilla myös jotakin muuta. Kokeile ruokalajin yhdistämistä vaikkapa raikkaan, mausteisen salaatin tai kurkumalla paahdetun kukkakaalin kanssa.
Lähes yhtä tyydyttävää kuin itse paisti, voileivän tekeminen seuraavana päivänä valitsemastasi runsaasta leivästä, vahvasta sinapista ja lihan tähteistä on yksi elämän yksinkertaisista nautinnoista. Vaihtoehtoisesti voit leikata lampaanlihan paloiksi ja heittää ne salaattiin tai käyttää lihaa haluamasi curryn pohjana.