Omenapatukat

Omenapatukat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Herkullisen omenaiset patukat ovat mainio tarjoiltava kahvipöytään. Tilanteen mukaan voit leikata pitkosta sopivan levyisiä patukoita tarjoiltavaksi.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 250 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 250 g keitettyjä, muussattuja perunoita
  • 5 kuorittua omenaa lohkoina (yht. n. 500 g)
  • 4 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • raesokeria

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi joukkoon jauhot. Lisää sokeri ja perunamuusi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa. Anna seistä viileässä 3-4 tuntia. Kaulitse taikina kahdeksi noin 25 x 35 cm levyksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Asettele omenalohkot taikinalevyjen keskelle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Taita taikinalevyn reunat täytteen päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria. Nosta omenapaistos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.