Omenapaistos ja vaniljakastike

Omenapaistos ja vaniljakastike

Herkullinen omenapaistos ja vaniljakastike on klassikkojälkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.
https://www.arla.fi/reseptit/omenapaistos-ja-vaniljakastike/

Tee näin:

Omenapaistos
  • Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkota. Lado omenalohkot uunivuokaan (halkaisija 20 cm). Sekoita sokeri ja kaneli ja ripottele seos omenalohkojen päälle. Sekoita korppujauho ja fariinisokeri ja ripottele seos omenalohkojen päälle. Höylää voilastuja paistoksen pinnalle. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 25-30 minuuttia.
Vaniljakastike
  • Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti kuoresta. Laita vaniljansiemenet ja raaputettu kuori kattilaan. Lisää maito ja 1 dl kermaa ja anna kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 10-15 minuuttia. Poista vaniljatangon kuori. Vatkaa joukkoon keltuainen, sokeri ja perunajauho. Kuumenna kastiketta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes se sakenee. Kaada kastike tarjoiluastiaan ja jäähdytä sekoittaen. Vaahdota loppu kerma ja sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Valmis!

Ainekset

Hapanta omenoita (n. 750 g)
4- 6
Sokeria
½ dl
Kanelia
1 tl
Korppujauhoa
1 dl
Fariinisokeria
2 rkl
50 g
Vaniljakastike
Vaniljatanko
½
2½ dl
2½ dl
Kananmunan keltuaisia
2
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja
2 tl
Lehtitaikinaa
1 pkt