Omena-saksanpähkinä-kinuskikakku

Omena-saksanpähkinä-kinuskikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Herkullinen omenoiden, saksanpähkinöiden ja kinuskin yhdistelmä vie kielen mennessään. Katso sivuiltamme myös muita kakkureseptejä!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Kinuski

  • 4 punaista omenaa
  • 4 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2½ rkl sokeria
  • ½ punainen omena
  • 1 rkl tuoretta sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 3 kpl vaaleita kakkupohjia
  • 2½ dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta

Tee näin:

Tee näin:

Kinuski: Lisää saksanpähkinät lähekkäin toisiaan leivinpaperille. Kiehauta sokeri kattilassa tasaiseksi kuorrutukseksi. Sulata sokeri korkeassa lämmössä, ilman sekoitusta, kunnes se alkaa olla kultainen reunoilta. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut kokonaan - se tapahtuu nopeasti. Ota pois liedeltä ja kaada noin 4 rkl kinuskia pähkinöiden päälle - käytä metallista lusikkaa. Kiehauta kerma loppukinuskin kanssa ja keitä sitä alhaisella lämmöllä sekoittaen, kunnes kinuski on sulanut uudelleen. Jäädytä kinuskikermaa noin 2 tuntia. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi ja sekoita joukkoon sitruunanmehu ja sokeri. Vatkaa kinuskikerma ilmavaksi vaahdoksi. Nosta yksi kakkupohja tarjoiluvadille. Levitä puolet omenaraasteesta kakkupohjalle ja lisää päälle kinuskikermavaahtoa. Rakenna kakun toinen kerros samalla tavalla. Anna kakun seistä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Leikkaa puolikas omena ohuiksi siivuiksi ja sekoita niiden joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Näin estät omenoiden tummumisen. Juuri ennen tarjoilua: hienonna kinuskipähkinät karkeaksi muruksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Peitä kakku kokonaan kermavaahdolla. Koristele kinuskipähkinämuruilla ja omenasiivuilla.