Omena-murupiirakka

Omena-murupiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Klassinen omena-murupiirakka. Vastustamaton jälkiruoka maistuu kotitekoisen vaniljakastikkeen, vaniljaisen kermavaahdon tai vaniljaisen tuorejuuston kera.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 4 omenaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia

Tarjoiluun klassinen vaniljakastike

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi leikattuina paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi. Kuori, poista ydin ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa uunivuoassa. Levitä murutaikina täytteen päälle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia. Vaniljakastike: Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatanko. Lisää maito ja 1 dl kermaa. Kiehauta. Ota pois liedeltä ja anna seistä 10-15 minuuttia. Poista vaniljatanko. Vatkaa joukkoon keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kastike keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa paksuuntua. Kaada kastike kulhoon ja vatkaa kylmäksi. Vatkaa loput kermasta ja sekoita se kylmään vaniljakastikkeeseen. Vanilja tanko voidaan korvata 1 rkl vaniljasokeria, joka sekoitetaan kylmään kastikkeeseen.

Vinkki

Piirakka voidaan tarjoilla myös Arla Ingman Luonto+ vaniljavälipalarahkan kera.

Lisää herkullisia ideoita