Omena-murupiirakka

Omena-murupiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Klassinen omena-murupiirakka on vastustamaton jälkiruoka. Tarjoile piirakka kotitekoisen vaniljakastikkee tai vaniljaisen kermavaahdon kera.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 4 omenaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl kanelia

Tarjoiluun klassinen vaniljakastike

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan omena-murupirakka kuumentamalla uuni 225°C asteeseen.
2. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi leikattuina paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi.
3. Kuori, poista ydin ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sekoita sokerin ja kanelin kanssa uunivuoassa.
4. Levitä murutaikina täytteen päälle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

Tarjoile valmis omena-murupiirakka klassisen vaniljakastikkeen kanssa.

Vaniljakastike

1. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatanko kattilaan.
2. Lisää kattilaan maito ja 1 dl kermaa. Kiehauta. Ota pois liedeltä ja anna seistä 10-15 minuuttia. Poista vaniljatanko.
3. Vatkaa joukkoon keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna kastike keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se alkaa paksuuntua.
4. Kaada kastike kulhoon ja vatkaa kylmäksi. Vatkaa loput kermasta ja sekoita se kylmään vaniljakastikkeeseen.

Vanilja tanko voidaan korvata 1 rkl vaniljasokeria, joka sekoitetaan kylmään kastikkeeseen.

Vinkki

Omena-murupiirakka voidaan tarjoilla myös Arla Luonto+ vaniljajogurtin kera.

Katso myös nämä