Omena-luumupiirakka

Omena-luumupiirakka

Omena-luumupiirakka on herkullinen makea piirakka, joka sopii mainiosti syksyllä niin jälkiruoaksi kuin kahvin kanssa tarjottavaksi.
https://www.arla.fi/reseptit/omena-luumupiirakka/

Tee näin:

  • Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja asettele ne voideltuun uuninkestävään piirasvuokaan, jossa on korkeat laidat. Murutaikina: Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Murenna voi karkeaksi sekaan. Lisää sokeri. Jaa murutaikina hedelmien päälle ja paista piirakkaa 200 ° C:ssa uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Piimäkreemi: Sekoita piimään sokeri ja vaniljansiemenet. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja käännä se varovasti piimään sekaan. Mausta maun mukaan. Tarjoile kakku lämpimänä kylmän piimäkreemin kera.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Hedelmäsekoituksen sijaan voit käyttää 600 g yhdenlaisia hedelmiä, esimerkiksi omenoita.

Ainekset

Omenoita
300 g
Luumuja
300 g
Murutaikina
Vehnäjauhoja
100 g
Kaurahiutaleita
75 g
175 g
Ruokosokeria
100 g
Piimäkreemi
2 dl
Ruokosokeria
3 rkl
Vaniljatangon siemenet
1
1½ dl