
Omena-luumupiirakka
Omena-luumupiirakka on herkullinen makea piirakka, joka sopii mainiosti syksyllä niin jälkiruoaksi kuin kahvin kanssa tarjottavaksi.
Ainekset
Annokset
- 300 g omenoita
- 300 g luumuja
Murutaikina
- 100 g vehnäjauhoja
- 75 g kaurahiutaleita
-
175 g jääkaappikylmää Arla Meijerivoita
- 100 g ruokosokeria
Piimäkreemi
- 2 dl Arla piimää
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 vaniljatangon siemenet
-
1½ dl Arla kuohukermaa
Tee näin:
Tee näin:
Leikkaa hedelmät lohkoiksi ja asettele ne voideltuun uuninkestävään piirasvuokaan, jossa on korkeat laidat. Murutaikina: Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet. Murenna voi karkeaksi sekaan. Lisää sokeri. Jaa murutaikina hedelmien päälle ja paista piirakkaa 200 ° C:ssa uunin keskiosassa noin puoli tuntia. Piimäkreemi: Sekoita piimään sokeri ja vaniljansiemenet. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja käännä se varovasti piimään sekaan. Mausta maun mukaan. Tarjoile kakku lämpimänä kylmän piimäkreemin kera.
Vinkki
Vinkki! Hedelmäsekoituksen sijaan voit käyttää 600 g yhdenlaisia hedelmiä, esimerkiksi omenoita.
Vinkki
Vinkki! Hedelmäsekoituksen sijaan voit käyttää 600 g yhdenlaisia hedelmiä, esimerkiksi omenoita.