Napoleon-leivokset

Napoleon-leivokset

Napoleonleivos on rapeakuorinen voitaikinaleivonnainen, jossa on kermainen täyte. Napoleon-leivos kulkee myös nimellä millefoglie eli tuhatlehti.
https://www.arla.fi/reseptit/napoleon-leivokset/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli lehtitaikinalevyt noin 10x20 cm kokoisiksi. Leikkaa jokainen arkki 4 yhtä suureen osaan ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Laita päälle vielä toinen leivinpaperiarkki. Paista uunin keskiosassa 10 minuuttia. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Voitele arkit munankeltuaisella ja paista vielä 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä seos lehtitaikinalevyille. Poista omenoista kodat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paista omenat voissa muutamassa erässä ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Anna jäähtyä voipaperilla. Vatkaa rahka ja kerma tasaiseksi seokseksi. Levitä omenalohkot joka toisen lehtitaikinalevyn päälle. Levitä kerma-rahkaseosta omenoiden päälle ja nosta päälle toinen lehtitaikinalevy.
Valmis!

Ainekset

Valmista lehtitaikinaa
1 pkt
Kananmunan keltuainen
1
Kuorrutus
Tomusokeria
1 dl
Omenamehutiivistettä
1½ rkl
Omenoita
4
30 g
Kanelia
½ tl
Sokeria
½ tl
250 g
2 dl