Mustikkakakku ja sitruunamarenki

Mustikkakakku ja sitruunamarenki

Herkullinen mustikkakakku ja rapea sitruunamarenki – jälkiruoka, jolle ei voi sanoa ei.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja munat, yksi kerrallaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mustikat. Sekoita jauhoseos ja sitruunamehu taikinaan. Levitä taikina voideltuun kakkupohjaan, jossa on irrotettava vanne. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri. Sekoita sitruunan kuori mukaan varovaisesti. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeri kakun päälle ja koristele tuoreilla mustikoilla. Tarjoile kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

100 g
Hienosokeria
2 dl
Munankeltuaista
2
Kananmunia
2
Siivilöityjä spelttijauhoja
2½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Puoliksi sulatettuja mustikkaa
1½ dl
Sitruunamehu
1
Marenki
Munanvalkuaista
2
Hienosokeria
1 dl
Sitruunan kuori
1
3 dl