Mustikkakakku ja sitruunamarenki

Mustikkakakku ja sitruunamarenki

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Herkullinen mustikkakakku ja rapea sitruunamarenki – jälkiruoka, jolle ei voi sanoa ei.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl siivilöityjä spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl puoliksi sulatettuja mustikoita
  • 1 sitruunan mehu

Marenki

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja munat, yksi kerrallaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mustikat. Sekoita jauhoseos ja sitruunamehu taikinaan. Levitä taikina voideltuun kakkupohjaan, jossa on irrotettava vanne. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri. Sekoita sitruunan kuori mukaan varovaisesti. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeri kakun päälle ja koristele tuoreilla mustikoilla. Tarjoile kermavaahdon kera.

Lisää herkullisia ideoita