Mustikka-valkosuklaa Cake Pops

Mustikka-valkosuklaa Cake Pops

Suloiset cake pops - eli kakkutikkarit - ovat juhlien keskipiste.
https://www.arla.fi/reseptit/mustikka-valkosuklaa-cake-pops/

Tee näin:

Kakku
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet. Sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kumoa kakkutaikina vuokaan. Kypsennä 175 C asteessa 50-60 minuuttia. Jäähdytä.
Pallot
  • Murenna kakku käsin kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon myös mustikat. Jos haluat taikinasta lilan, murskaa mustikat kunnolla sekaan. Jos taas haluat enemmänkin poksahteluefektiä syödessä, sekoita mustikat taikinan sekaan nopeasti ja hellästi. Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja. Halkaisijaltaan noin 2-2,5 cm suuret pallot ovat hyviä. Laita pallot jääkaappiin viilentymään pariksi tunniksi. Taikina tiivistyy ja palloja on myös helpompi kuorruttaa.
Koristelu
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Halutessasi voit lisätä muutaman tipan elintarvikeväriä, jos haluat värjätä suklaata. Jos väriä lisää liikaa, suklaa kökkööntyy. Suklaata kannattaa värjätä vähän kerrallaan, niin saa useamman värisiä palluroita. Mikäli teet kuvioita kuten kuvan cake popseissa, anna pinnan jähmettyä jääkaapissa ennen seuraavaa väriä/kuviota.
  • Paina tikkarikeppi tai vahva mehupilli viileän kakkupallon sisään. Laita kakkupallo sulatetun suklaan päälle ja lusikoi ylle joka puolelle suklaata. Valuta ja kopsuttele varovasti liiat suklaat pois. Laita pallurat tikkuineen törröttämään vaikka kahvimukiin. Laita pallurat jähmettymään jääkaappiin.
  • Kuvan koristelua varten sulata pieni määrä valkosuklaata ja sekoita siihen keltaista sekä sinistä elintarvikeväriä sekoittaen värit hyvin. Laita näin vihreäksi värjätty suklaa pussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata cake popsin päälle, kun edellinen suklaakerros on ehtinyt jähmettyä.
Valmis!
Vinkki

Voit lisätä palloja pyöritellessä sekaan myös 4 rkl pieneksi silputtua tuoretta minttua. Yrtti tuo raikasta ja mielenkiintoista makua popseihin! Minttu on erinomainen makukumppani mustikalle ja valkosuklaalle.

Reseptin on suunnitellut Sillä Sipuli-blogin Merituuli.

Ainekset

Kakku
Fariinisokeria
1 dl
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Suolaa
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Maustemitallinen vaniljajauhetta TAI
1
Vaniljatangon siemenet
½
1 dl
1½ dl
130 g
Kananmunia
2
Pallot
Kakkua
Maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Mustikoita
3 dl
Kuorrutus
Valkosuklaa
400 g
Elintarvikevärejä )