Mustikka-nektariinipaistos

Mustikka-nektariinipaistos

Mustikka-nektariinipaistos on helppo herkku, joka syntyy käden käänteessä.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele piirakkavuoka. Huuhtele nektariinit ja poista siemen. Paloittele nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja lado lohkot piirakkavuokaan. Lisää kohmeiset mustikat. Ripottele pinnalle sokeri ja perunajauho. Sulata voi kattilassa, sitten nosta kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot kattilaan. Sekoita. Kaada seos vuokaan päällimmäiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Valmis!

Ainekset

Nektariineja
2- 3 kpl
Mustikoita, n. 250 g
½ l
Sokeria
½ dl
Perunajauhoja
1 rkl
Murutaikina
Sokeria
¾ dl
Kaurahiutaleita
1½ dl
Vehnäjauhoja
1 dl
125 g
Tarjoiluun
Vaniljakastiketta
2½ dl