Mustaviinimarjamehu

Mustaviinimarjamehu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Itse tehty mustaviinimarjamehu vie kielen mennessään! Valmista viinimarjamehu kesän marjoista ja nauti mehusta pitkälle syksyyn.

Ainekset

Annokset

  • 1000 g punaisia tai mustia viinimarjoja
  • 4½ dl vettä
  • 6 dl kidesokeria mehulitraa kohden
  • 1 ripaus natriumbensonaattia mehulitraa kohden

Tee näin:

Tee näin:

1. Huuhtele marjat ja karsi pois pilalle menneet.
2. Keitä vettä suuressa kattilassa, 3 dl punaviinimarjoille ja 6 dl mustaviinimarjoille.
3. Lisää kattilaan marjat ja anna niiden kiehua kannen alla 10 minuuttia.
4. Siivilöi marjat pois ja laita ne tiheäreikäiseen siivilään. Anna marjojen valua niin kauan, että niistä ei enää tipu nestettä. Painele marjoja voimakkaasti, että saat niistä kaiken mehun ulos.
5. Lisää mehu keitinveden joukkoon. Mittaa mehun kokonaismäärä ja laske sokerin määrä.
6. Kaada mehu takaisin puhdistettuun kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.
7. Anna mehun kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut kunnolla, noin 10 minuuttia.
8. Poista vaahto lusikalla.
9. Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja sekoita seos sitten loppuun mehuun.
10. Kaada mehu puhtaisiin, tiiviskorkkisiin pulloihin. Säilytä mehu viileässä