Mustaherukkamehu

Mustaherukkamehu

Itsetehty mustaherukkamehu eli mustaviinimarjamehu vie kielen mennessään! Valmista herukkamehu kesän marjoista ja nauti mehusta pitkälle syksyyn ja talveen.
https://www.arla.fi/reseptit/mustaviinimarjamehu/

Tee näin:

Mustaherukkamehu
  • Huuhtele marjat ja karsi pois pilalle menneet
  • Keitä vettä suuressa kattilassa, 6dl mustaherukoille ja 3dl punaherukoille.
  • Lisää kattilaan marjat ja anna niiden kiehua kannen alla 10 minuuttia.
  • Siivilöi marjat pois ja laita ne tiheäreikäiseen siivilään.
  • Anna marjojen valua niin kauan, että niistä ei enää tipu nestettä.
  • Painele marjoja voimakkaasti, että saat niistä kaiken mehun ulos.
  • Lisää mehu keitinveden joukkoon.
  • Mittaa mehun kokonaismäärä ja laske sokerin määrä.
  • Kaada mehu takaisin puhdistettuun kattilaan ja kiehauta.
  • Lisää sokeri koko ajan sekoittaen.
  • Anna mehun kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut kunnolla, noin 10 minuuttia. <br> 8.
  • Poista vaahto lusikalla.
  • Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja sekoita seos sitten loppuun mehuun.
  • Kaada mehu puhtaisiin, tiiviskorkkisiin pulloihin.
  • Säilytä mehu viileässä.
Valmis!

Ainekset

Mustaherukkamehu
Mustia tai punaisia viinimarjoja
1000 g
Vettä
4½ dl
Hienosokeria mehulitraa kohden
6 dl
Natriumbensonaattia mehulitraa kohden
1 ripaus