Mustaviinimarjamehu

Mustaviinimarjamehu

Itse tehty mustaviinimarjamehu vie kielen mennessään! Valmista viinimarjamehu kesän marjoista ja nauti mehusta pitkälle syksyyn.
https://www.arla.fi/reseptit/mustaviinimarjamehu/

Tee näin:

  • 1. Huuhtele marjat ja karsi pois pilalle menneet. <br> 2. Keitä vettä suuressa kattilassa, 3 dl punaviinimarjoille ja 6 dl mustaviinimarjoille. <br> 3. Lisää kattilaan marjat ja anna niiden kiehua kannen alla 10 minuuttia. <br> 4. Siivilöi marjat pois ja laita ne tiheäreikäiseen siivilään. Anna marjojen valua niin kauan, että niistä ei enää tipu nestettä. Painele marjoja voimakkaasti, että saat niistä kaiken mehun ulos. <br> 5. Lisää mehu keitinveden joukkoon. Mittaa mehun kokonaismäärä ja laske sokerin määrä.<br> 6. Kaada mehu takaisin puhdistettuun kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri koko ajan sekoittaen. <br> 7. Anna mehun kiehua miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut kunnolla, noin 10 minuuttia. <br> 8. Poista vaahto lusikalla. <br> 9. Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään mehua ja sekoita seos sitten loppuun mehuun. <br> 10. Kaada mehu puhtaisiin, tiiviskorkkisiin pulloihin. Säilytä mehu viileässä
Valmis!

Ainekset

Punaisia tai mustia viinimarjoja
1000 g
Vettä
4½ dl
Hienosokeria mehulitraa kohden
6 dl
Natriumbensonaattia mehulitraa kohden
1 ripaus