Muscovadotoffee

Muscovadotoffee

Tämä täyteläinen toffee sopii vaikkapa joululahjaksi - tai omaan naposteluun.
https://www.arla.fi/reseptit/muscovadotoffee/

Tee näin:

  • Sekoita kaikki toffeen ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta ja keitä ilman kantta 15-20 minuuttia. Voit testata onko taikina valmis kahdella tavalla. Voit joko kaataa muutaman pisaran taikinaa kylmään veteen ja pyörittää taikinasta pallon, jonka tulisi olla kiinteä ja kova, jos taikina on valmis. Tai sitten voit odottaa, kunnes taikinan lämpötila on 122°C. Aika vaihtelee riippuen siitä, kuinka suuri kattila on. Muista sekoittaa taikinaa usein! Kaada seos noin 15x20 cm kokoiseen muottiin. Anna jäähtyä. Pilko suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Levitä se toffeen päälle. Ripottele pinnalle merisuolaa ja anna jähmettyä. Leikkaa toffee paloiksi ja säilytä viileässä.
Valmis!

Ainekset

50 g
1½ dl
Tummaa muscovadosokeria, n. 2,5 dl
150 g
Vaaleaa siirappia
½ dl
Hyppysellistä suolaa
2
Tummaa suklaa 70 %
100 g
Merisuolaa
½ tl