Munakoisorullat

Munakoisorullat

40 minuuttia
Lähde makumatkalle välimerellisten munakoisorulliemme mukana. Nämä herkulliset herkut on tehty grillatusta munakoisosta, jonka sisään on kääritty kinkkua, juustosekoitusta, aurinkokuivattuja tomaatteja ja yrttejä. Jotta elämys olisi vielä jännittävämpi, olemme ripotelleet rullien päälle mozzarellaa ja korppujauhoja, jotta ne saavat rapean kuoren. Tee vaikutus vieraisiisi tyylikkäällä alkupalalla!
https://www.arla.fi/reseptit/munakoisorullat/

Tee näin:

  • Esilämmitä uuni 180 °C:een.
  • Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja grillaa viipaleet kevyesti ruskeiksi.
  • Aseta kinkkuviipale kunkin munakoisoviipaleen päälle. Levitä päälle tuorejuustoa. Murenna välimerellinen juusto aurinkokuivattuine tomaatteineen tuorejuuston päälle ja kääri munakoisoviipale rullalle. Kiinnitä cocktailtikulla.
  • Laita korppujauhot kulhoon oliiviöljyn kanssa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja halutessasi hienonnetuilla yrteillä.
  • Aseta rullat suurelle uunipellille, joka on voideltu ruokaöljyllä tai vuorattu leivinpaperilla.
  • Ripottele maustetut korppujauhot ja raastettu mozzarella munakoisorullien päälle. Viimeistele kevyellä suihkauksella oliiviöljyä.
  • Paista uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele basilikanlehdillä.
Valmis!
Vinkki

Valitse munakoiso, jolla on kiiltävä, sileä pinta ilman mustumia, uurteita tai muita virheitä. Kiiltävä ja sileä pinta kertoo munakoison tuoreudesta. Munakoison tulisi tuntua kosketettaessa kiinteältä, mutta ei kovalta. Kun otat munakoison käteesi, sen pitäisi tuntua painavalta kokoonsa nähden – kevyempi munakoiso voi olla vähemmän mehukas ja maultaan miedompi. Tarkista myös varsi ja kanta; näiden tulisi olla kirkkaanvihreät ja näyttää tuoreilta.

Vinkki

Käytä mandoliinileikkuria munakoison leikkaamiseen pituussuunnassa. Se on fantastinen työkalu, jolla varmistat, että jokainen viipale on täsmälleen saman paksuinen. Näin ne kypsyvät tasaisesti ja ne on helpompi kääriä rullalle niiden repeämättä. Käsittele kuitenkin mandoliinileikkuria varoen, koska sen terät ovat erittäin terävät. Pidä sormesi aina kaukana terästä ja käytä turvasuojaa tai viilloilta suojaavaa käsinettä käsiesi suojaamiseksi.

UKK: Kysymyksiä munakoisorullista

Jos haluat tehdä täydellisiä munakoisorullia tai sinulla on kysymyksiä niiden valmistukseen ja säilytykseen liittyen, alla oleva UKK-osio tarjoaa vastauksen kaikkeen, mitä sinun tarvitsee tietää ennen aloittamista.

Voinko valmistaa munakoisorullat etukäteen?

Voit koota munakoisorullat etukäteen, mutta älä lisää vielä korppujauhoja ja mozzarellajuustoa. Säilytä rullia jääkaapissa korkeintaan päivän ajan ennen paistamista. Muista peittää ne tuorekelmulla, jotta ne eivät kuivu. Kun olet valmis kypsentämään rullat, anna niiden lämmetä huoneenlämpöisiksi ennen korppujauhojen ja mozzarellajuuston lisäämistä ja paista ne sitten uunissa.

Mikä on paras tapa säilyttää munakoisorullia?

Säilytä munakoisorullat ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Jotta maku olisi parhaimmillaan, syö ne 2–3 päivän kuluessa. Voit myös pakastaa ne myöhempää käyttöä varten. Pakastamisen jälkeen niiden rakenne saattaa kuitenkin muuttua hieman, kun sulatat ja lämmität ne uudelleen.

Ravintosisältö

1017 Kcal

Ainekset

Tuorejuustoa
200 g
Välimerellistä juustoa aurinkokuivatuilla tomaateilla öljyssä
50 g
Raastettua mozzarella
50 g
Suuri munakoiso
1
Ilmakuivattua kinkkua
100 g
Korppujauhoja
50 g
Tuoretta basilikaa
10 g
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
Timjamia tai rosmariinia (valinnainen)

Nauti kermaisista täytetyistä munakoisorullistamme

Nämä herkullisesti täytetyt munakoisorullat ovat uskomattoman täyteläisiä ja kermaisia ja sopivat täydellisen houkuttelevaksi alkupalaksi. Ylellinen kerros tuorejuustoa täydentää herkkää munakoisoa, kun taas päällinen muuttuu ihanan rapeaksi uunissa.

Samanaikaisesti maanläheisinä ja kirpeinä nämä rullat tarjoavat runsaasti makua ilman suurta vaivannäköä. Kun tuorejuusto lämpenee, sen sulava koostumus valuu joka puolelle munakoisorullaa.

Jos haluat kokeilla muita täytettyjä ruokia, kokeile yksinkertaisia kurkkurulliamme, juustolla täytettyjä punaisia paprikoita, välimerellisellä juustolla täytettyä kanaa tai herkullista täytettyä kalkkunanrintaa.

Täynnä maukasta kinkkua ja välimerellistä juustoa aurinkokuivattuine tomaatteineen

Puolet munakoisorulliemme nautinnollisuudesta tulee siitä, että ne on täytetty juuri oikeilla ainesosilla. Yhdistelmä kinkkua ja välimerellistä juustoa aurinkokuivattuine tomaatteineen nostaa makuelämyksen uudelle tasolle. Kinkku antaa omaleimaisen, hieman suolaisen vivahteen, joka täydentää täyteläisiä ja kirpeitä aurinkokuivattuja tomaatteja. Välimerellinen juusto lisää kermaista, mietoa kontrastia ja täydentää kokonaisuutta sileällä koostumuksellaan ja hienovaraisella terävyydellään, joka pyöristää rullien maun ihanalla raikkaudella.

Uskomattoman rapea rakenne korppujauhoista ja mozzarellasta

Kermaiset täytetyt munakoisorullamme saavat rapean pinnan runsaalla annoksella mozzarellaa ja korppujauhoja. Tämä rullien pinnalle lisätty seos on täydellinen vastapari pehmeälle, maukkaalle täytteelle niiden sisällä. Kun mozzarella sulaa, siitä tulee ihanan venyvää ja se yhdistyy upeasti kullanruskeisiin, rapeisiin korppujauhoihin. Kermaisen ja rapean kontrasti tuo hienosti esiin parhaat puolet herkästä munakoisosta ja tekee jokaisesta suupalasta täyteläisen ja maukkaan.

Upea välimerellisestä keittiöstä innoituksensa saanut alkupala

Munakoisorullat ovat kaikkea mitä alkupalalta voi toivoa ja vielä enemmän! Ne huokuvat välimerellisen keittiön syvintä olemusta aromaattisilla yrteillä, juustojen sekoituksella ja tyylikkäällä ripauksella oliiviöljyä.

Vaatimaton munakoiso muuttuu ihanaksi herkuksi, joka sopii täydellisesti aloittamaan illanvieton. Tarjoile ne vadilla vierekkäin ja anna vieraiden nauttia välimerellisistä vieraanvaraisista mauista.

Kokeile muita täytteitä

Jos tuorejuusto ei ole suuri suosikkisi, kokeile vuohenjuustoa, niin saat kirpeämpää ja suolaisempaa makua. Tai jos haluat vähän lisää juustoista vivahdetta, laita rullien kuorrutteeseen parmesaania mozzarellan lisäksi. Parmesaani on suolaisempaa ja voimakkaampaa, mikä saattaa olla juuri se lisäominaisuus, jota kaipaat.

Ilmakuivatun kinkun voi korvata muilla kypsytetyillä lihoilla. Prosciutton ja salamin maku on intensiivisempi kinkkuun verrattuna. Prosciutto on voimakkaan suolaista, kun taas salami tarjoaa lämpimän mausteisen makukimaran.

Jos nautit ihanasta rapeasta kuorrutteesta, voit leikitellä korppujauhoilla lisätäksesi rapeutta. Monet suosivat pankokorppujauhoja, jotka tekevät kuorrutteesta vastustamattoman rapean. Jopa jauhetut mantelit voivat sopia tähän, sillä ne antavat rullille ihanaa pähkinäistä säväystä ja upeaa rapeutta.