Mojito-juustokakku

Mojito-juustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Tämä mintulta maistuva raikas juustokakku tuo mieleen kesäisen Mojito-drinkin. Koristeluun käy tuoreet mintun lehdet.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Minttusiirappi

  • 1½ dl muscovadosokeria
  • 1½ dl vettä
  • tuoretta minttua tai piparminttua
  • 1 rkl rommia

Pohja

Täyte

  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatetta

Tee näin:

Tee näin:

Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi noin 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma ja tuorejuusto yhteen ja mausta täyte vaniljasokerilla sekä limen mehulla että raastetulla kuorella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä lämpimään siirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.