Mojito-juustokakku

Mojito-juustokakku

Tämä mintulta maistuva raikas mojito-juustokakku tuo mieleen kesäisen Mojito-drinkin. Koristele juustokakku mintunlehdillä ja limen lohkoilla.
https://www.arla.fi/reseptit/mojito-juustokakku/

Tee näin:

  • Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi noin 15 minuutin ajan.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat.
  • Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  • Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kerma ja tuorejuusto yhteen ja mausta täyte vaniljasokerilla sekä limen mehulla että raastetulla kuorella.
  • Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä lämpimään siirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Minttusiirappi
Muscovadosokeria
1½ dl
Vettä
1½ dl
Tuoretta minttua tai piparminttua
Rommia
1 rkl
Pohja
Mintunmakuisia Domino-keksejä
175 g
50 g
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
2 dl
Limen kuori ja mehu
1
Vaniljasokeria
1 tl
Liivatetta
4