Minttusuklaakakku

Minttusuklaakakku

Tämä vaalea minttusuklaakakku on ihanan suklainen ja helppo kakku. Tässä reseptissä mintun makua tuo Pätkispatukat.
https://www.arla.fi/reseptit/minttusuklaakakku/

Tee näin:

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Sulata suklaapatukat vesihauteessa ja sekoita taikinaan. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka voilla ja jauhota. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä esimerkiksi hammastikun avulla (hammastikkuun ei jää taikinaa kiinni, kun kakku on valmis). Anna kakun jäähtyä. Koristele suklaakakku tomusokerihunnulla sekä ananaskirsikoilla.
Valmis!

Ainekset

200 g
Sokeria
2½ dl
Kananmunia
3
Vaaleaa kaakaojauhetta (esim. O'Boy)
¾ dl
Vehnäjauhoja
6¾ dl
Leivinjauhetta
2 tl
2¼ dl
Pätkispatukkaa minttusuklaata (n. 145 g)
Koristeluun
Ananaskirsikoita
Tomusokeri