Minttumuffinit

Minttumuffinit

Minttumuffinit sopivat hyvin jouluaterian jälkeen jälkiruuaksi tai joulun ajan kahvipöytään. Raikas mintun vivahde tekee muffineista suussa sulavia.
https://www.arla.fi/reseptit/minttumuffinit/

Tee näin:

  • Raasta pätkikset.
  • Vaahdota sokeri ja munat.
  • Sulata rasva.
  • Lisää sulanut rasva taikinaan.
  • Sekoita jauhot, vanilinisokeri, kaakao- ja leivinjauhe keskenään.
  • Lisää joukkoon ¾ raastetuista pätkiksistä.
  • Sekoita jauho ja pätkisseos taikinaan vuoron perään maidon kanssa.
  • Jaa tämän jälkeen taikina muffinssivuokiin.
  • Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
  • Sulata tämän jälkeen taloussuklaa ja jäljelle jäänyt pätkisraaste. Lisää halutessasi sekaan tilkka kermaa, jotta sulanut suklaa olisi juoksevampaa.
  • Pilko minttusuklaa pieniksi muruiksi.
  • Anna muffinssien jäähtyä hetki uunista oton jälkeen.
  • Laita ruokalusikallinen sulanutta suklaata kunkin muffinin päälle.
  • Ripottele minttusuklaamurut muffinien päälle.
Valmis!
Vinkki

Reseptin lähetti Sanna Vantaalta.

Ainekset

Minttumuffinit
Pätkispatukkaa minttusuklaata
6 8
Sokeria
3 dl
Kananmunia
3
Vehnäjauhoja
4 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Tummaa kaakaojauhe
½ dl
150 g
2 dl
Kuorrute
Taloussuklaata
150 g
Minttusuklaata
100 g