Mausteinen kurpitsakakku

Mausteinen kurpitsakakku

Arvioi

(8)

Tämä pehmeä, mausteinen kurpitsakakku sopii sekä arkena leivottavaksi että vaikkapa Halloween-juhlien tarjottavaksi!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 annosta

  • 500 g kurpitsaa (esim. Hokkaido)
  • 200 g pehmeää Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2¼ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 150 g tomusokeria
  • 2 rkl Appelsiinitäysmehua

Koristeluun

  • appelsiinin kuorta suikaleina

Tee näin:

Tee näin:

Poista kurpitsan siemenet. Koverra kurpitsan hedelmäliha pois ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Vatkaa sokeri ja voi keskenään. Lisää taikinaan mukaan yksi kananmuna kerrallaan, sekoita hyvin. Lisää kurpitsaraaste ja raastettu appelsiinin kuori taikinaan. Sekoita keskenään jauhot, inkivääri ja leivinjauhe, ja sihtaa ne taikinaan. Kääntele taikinaa varovasti, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet tasaiseksi massaksi. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuu halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä. Kuorrutus: sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu keskenään ja kuorruta kakku kuorrutteella. Suikaloi kakun päälle koristeeksi appelsiinikuoria.