Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku on herkullinen jälkiruoka, joka on osa perinteistä juhlapöytää.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Mansikkatäytekakku

Mansikkatäytekakku on herkullinen jälkiruoka, joka on osa perinteistä juhlapöytää.

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Lemoncurd

Mansikkatäyte

Vaniljatäyte

Koristelu

  • n. 750 g tuoreita mansikoita
  • 5 dl Arla kuohukermaa

Ohjeet

Kakkupohja: Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä. Leikkaa kakkupohja neljäksi kerrokseksi. Lemoncurd: Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä. Mansikkatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Soseuta mansikat. Lisää sokeri ja kiehauta. Ota kattila pois liedeltä. Nosta liivatelehdet vedestä ja sekoita ne mansikkasoseen joukkoon. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja nostele varovasti mansikkasoseen joukkoon. Vaniljatäyte: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Laita maito, tanko ja siemenet paksupohjaiseen kattilaan. Kiehauta, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä 10-15 minuuttia. Nosta vaniljatanko pois. Sekoita keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Sekoita seos maidon joukkoon ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike alkaa sakeutua. Jäähdytä kastike nopeasti välillä sekoittaen. Täytä kakkupohjat. Aloita sitruunatäytteellä, jatka mansikkatäytteellä ja laita päällimmäiseksi vaniljatäytettä. Peitä kakku kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli. Koristelu: Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi. Jätä yksi suuri mansikka kokonaiseksi. Vaahdota kerma. Päällystä täytekakku puolella kerman määrästä ja pursota loput kakun reunoille. Koristele kakku mansikkaviipaleilla aloittaen ulkoreunasta spiraalimaisesti kakun keskelle päin. Viimeistele kokonaisella mansikalla.

Suositellut tuotteet