Bavarois

Bavarois

Bavarois on kaunis jälkiruoka. Mango, rahka ja vispikerma tekevät jäädykkeestä täyteläisen ja miellyttävän kirpsakan. Koristele bavarois esimerkiksi mustikoilla.

Tee näin:

  • Pehmennä liivatteita noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma ja lisää kermavaahtoon Mangorahka, soseuta mangopalat tehosekoittimella ja lisää seokseen. Purista liika vesi pois liivatteista ja sulata ne tilkaan kiehuvaa mangotölkin lientä. Lisää liivate jäädykeeseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada jäädyke kylmällä vedellä huuhdottuun joko jäädyke- tai kakkuvuokaan. Anna jäätyä vähintään neljä tuntia tai yli yön. Koristele tuoreille marjoilla tai vaikka lakritsikarkeilla. Liivatteet pitävät jäädykkeen kasassa, kun se sulaa ja on miellyttävää syödä.
Valmis!

Ainekset

1 prk
2 dl
Säilykepurkki mango
1
Vaniljasokeria
3 tl
Liivatelehteä
2