Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset

Madeleine-leivokset ovat simpukankuoren muotoisia pieniä kakkusia, jotka ovat kotoisin Ranskan koillisosista, Commercysta ja Liverdunista.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sivele Madeleine-leivospelti tai -vuoat voisulalla tai öljyllä. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot vaahtoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina leivospellin koloihin tai yksittäisiin vuokiin. Paista uunin keskitasolla (pienet leivosvuoat ja leivospellillä paistetut Madeleinet kypsyvät 8-10 minuutissa, suurempien vuokien paistoaika on noin 15 minuuttia). Irrota leivokset vuoista. Jäähdytä ritilällä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

75 g
Sokeria
¾ dl
Vaniljasokeria
½ tl
Kananmunia
2
Vehnäjauhoa
1 dl
Sitruunan kuori
¼
Koristeluun
Sokerikuorrute